Στα ύψη η ζήτηση για χρυσό

Η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και οι αγορές από τις μεγάλες χώρες της Ασίας θα κινήσουν τη ζήτηση για χρυσό φέτος, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Χρυσού (World Gold Council) που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία χρυσού

Η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και οι αγορές από τις μεγάλες χώρες της Ασίας θα κινήσουν τη ζήτηση για χρυσό φέτος, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Χρυσού (World Gold Council) που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία χρυσού.

Η έκθεση, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει ότι η ζήτηση για χρυσό στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 μειώθηκε σε όγκο κατά 17%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 (όταν η κρίση χρέους της Ευρωζώνης οδήγησε στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου), αλλά αυξήθηκε σε αξία κατά 4,6% σε 44,5 δισ. δολάρια, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του χρυσού κατά 26%.

Η μεγαλύτερη ζήτηση χρυσού προέρχεται από την Κίνα και την Ινδία, καθώς οι δύο αυτές χώρες καλύπτουν το 55% της παγκόσμιας ζήτησης. Ειδικότερα, η αύξηση στην Ινδία έφθασε το 38% και στην Κίνα το 25%, σύμφωνα με την έκθεση.

«Βλέπετε τον πλούτο των νοικοκυριών και την οικονομική ανάπτυξη πολύ ισχυρή στις δύο χώρες. Θα δείτε ζήτηση για χρυσό, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της οικονομίας αλλού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού Μάρκους Γκραμπ σε συνέντευξη που έδωσε στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk