Υπό κανονικές συνθήκες το ματς ανάμεσα στις ερασιτεχνικές αγγλικές ομάδες Ασκοτ Γιουνάιτεντ και Γουέμπλεϊ FC δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον, ωστόσο το γεγονός ότι η αναμέτρησή τους θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, την μετατρέπει σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Και όχι τυχαία, καθώς οι δύο άσημες ομάδες που αναμετρώνται την Παρασκευή (19/8) διεκδικούν μια πρωτιά και αρκετά ρεκόρ μιας και τον αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν ως και 700 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία ζυθοποιίας Budweiser που σπονσοράρει για πρώτη φορά την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. «Στόχος μας είναι να φέρουμε την πιο λαμπερή διοργάνωση αγώνων νοκ άουτ πιο κοντά στο κοινό και τι καλύτερο από το να γίνει μέσω του Facebook;» είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της Budweiser κ. Ιαν Νιούελ.

Η σχετική υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί στην σελίδα του βρετανικού κομματιού της Budweiser στο Facebook Budweiser UK.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των δύο ομάδων δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι τα κατορθώματά τους μπορούν να φτάσουν στα πέρατα της γης: «Το σημαντικότερο είναι ότι συμμετέχουμε στο Κύπελλο Αγγλίας, τη δυσκολότερη διοργάνωση» είπε ο παίκτης – προπονητής της Γουέμπλεϊ FC Ιαν Μπέιτς, θυμίζοντας ότι για να φτάσει η ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στο μυθικό «Γουέμπλεϊ», το οποίο απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το γήπεδό της, θα πρέπει να κερδίσει εκτός από την Ασκοτ ακόμη έντεκα αγώνες! Για την ακρίβεια μόνο ως τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου, απαιτούνται ακόμη πέντε προκριματικές αναμετρήσεις νοκ άουτ…

Κύπελλο Αγγλίας 2011/12

  • Συμμετέχουν 763 ομάδες, από τις 825 που έκαναν αίτηση στην ομοσπονδία.
  • Ο πρώτος προκριματικός γύρος (19 και 20 Αυγούστου) περιλαμβάνει 204 αναμετρήσεις.
  • Ακολουθούν ακόμη πέντε προκριματικοί γύροι μέχρι τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου με 40 αναμετρήσεις.
  • Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ εισέρχονται στον γ’ γύρο του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιανουαρίου.
  • Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» στις 5 Μαΐου 2012.