«Μετεξεταστέοι» του Καραμανλή και «μοντέλα» στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

«Μετεξεταστέοι» του Καραμανλή και «μοντέλα» στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας | tovima.gr

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να έχει συμμεριστεί την κατάσταση της χώρας και την οργή των πολιτών, προετοιμάζει τα ψηφοδέλτια στις περιφερειακές ενότητες ανά τη χώρα. Ήδη, τα μεγαλοστελέχη έχουν πάρει το πράσινο φως για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, ενώ στελέχη μεσαίου και μικρού βεληνεκούς παλεύουν για μια χρυσή θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος που έχει πιθανότητες να κυβερνήσει τον τόπο…

Τα πράγματα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι κωμικοτραγικά, αφού εδώ δεν γίνεται λόγος καν για εκλογές και τα στελέχη μαλώνουν μεταξύ τους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα, οι ανταγωνιστές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου περισυλλογής στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των αντιπάλων. Μάλιστα, στην επαρχία γίνονται αποκλείσεις ανάλογα με την ισχύ του κάθε υποψηφίου, ενώ δεν λείπουν και τα σενάρια για πιθανές συμμαχίες.

Βέβαια, δεν λείπουν από τα σχέδια της Συγγρού και οι «αιθέριες» υπάρξεις, που για λίγες ψήφους θυσιάζουν την πολιτική ωριμότητα και εμπειρία, ενώ τα θεωρούμενα «έμπειρα» στελέχη έχουν συμμετάσχει στις προηγούμενες κυβερνήσεις Καραμανλή, με αποδόσεις κάτω από τη βάση. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει ψηφοδέλτια μετεξεταστέων που το γνωρίζει μεν ο κ. Σαμαράς, όμως λόγω της αυτοπεποίθησης του ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, δεν τον ενδιαφέρει με ποιούς θα εκπροσωπηθεί ο Ελληνικός λαός.

Βέβαια ο κ. Σαμαράς δεν έχει πρόβλημα γι’ αυτό γιατί προφανώς έχει επιλέξει την ηγετική ομάδα του κόμματος του που θα είναι φυσικά στελέχη που τον ακολούθησαν στα δύσκολα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης. Ένα κλειστό γκρουπ στελεχών τα οποία περίμεναν χρόνια και χρόνια να έρθει η δικαίωση. Αυτό φαίνεται και από τα σημερινά δεδομένα, όμως ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, αν και ψήφισε τον προπερασμένο Νοέμβρη, βράζει, δεν μιλά αλλά προσδοκά… Το ζήτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ο κ. Σαμαράς και ο κόμμα του το οποίο είναι δομημένο σε φθαρμένο υλικό και αστέρες life style θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Ποιοι θα τα λύσουν; Οι πρώην Υπουργοί του Καραμανλή που επί 5 χρόνια ήταν ανύπαρκτοι και σκέφτονται μόνο πως θα επανεκλεγούν και θα πάρουν κυβερνητικά πόστα; Ή τα άτομα που κριτήριο τους δεν είναι η γνώση αλλά η εμφάνιση ή η συμπεριφορά celebrity; Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια φάση που πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της αλλά και για το μέλλον της χώρας. Δεν μπορεί να κυβερνήσει μ’ αυτά τα δεδομένα και θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο τη χώρα μετά την αποτυχημένη μέχρι στιγμής διακυβέρνηση του Πα.Σο.Κ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk