Αίρεται προσωρινά η απαγόρευση πώλησης της ταμπλέτας της Samsung

Υπέρ της Samsung έληξε ο δεύτερος γύρος της νομικής αντιπαράθεσης με την Apple, καθώς ήρθη προσωρινά η απαγόρευση που είχε επιβληθεί προ ημερών για τη διάθεση στις χώρες της Ευρώπης του νέου υπολογιστή-ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1, που αποτελεί μέχρι στιγμής το βασικότερο ανταγωνιστή του iPad

Υπέρ της νοτιοκορεατικής Samsung έληξε ο δεύτερος γύρος της νομικής αντιπαράθεσης με την Apple, καθώς ήρθη προσωρινά η απαγόρευση που είχε επιβληθεί προ ημερών για τη διάθεση στις χώρες της Ευρώπης του νέου υπολογιστή-ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1, που αποτελεί μέχρι στιγμής το βασικότερο ανταγωνιστή του iPad.

Έτσι, η συσκευή μπορεί πια να πουληθεί ξανά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και στην Ελλάδα), εκτός και αν επιβληθεί νέα απαγόρευση την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση.

H απαγόρευση με πανευρωπαϊκή ισχύ (πλην της Ολλανδίας) είχε επιβληθεί από γερμανικό δικαστήριο μετά από αγωγή της Apple που κατηγορεί τη Samsung ότι έχει παραβιάσει πολλές κατοχυρωμένες τεχνολογικές πατέντες της πρώτης, οι οποίες αφορούν τόσο το iPad, όσο και το iPhone, κάτι που όμως η κορεατική εταιρία αρνείται κατηγορηματικά. Η αρχική απαγόρευση είχε θεωρηθεί πλήγμα για τη Samsung, όπως και η νέα εξέλιξη χαρακτηρίστηκε πλήγμα για το γόητρο της Apple.

Η προσωρινή άρση της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Reuters και το BBC, θα ισχύσει ενόσω το ίδιο δικαστήριο του Ντίσελντορφ εξετάζει αν η πρώτη απόφασή του ήταν η δέουσα, κυρίως κατά πόσο είχε το δικαίωμα να επιβάλει σε μια μη ευρωπαϊκή (κορεατική) εταιρία μια ευρύτερη απαγόρευση που δεν αφορούσε μόνο τη Γερμανία (όπου η απαγόρευση πώλησης του Galaxy Tab 10.1 συνεχίζει να ισχύει), αλλά και τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Ακόμα, η αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι παρουσίασε στο αρχικό δικαστήριο, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαγόρευση, έγγραφα που υπερέβαλαν ως προς την ομοιότητα των νέων υπολογιστών της Samsung (που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google) με τα iPad.

Πάντως, οι «κόντρες» σχετικά με τις παραβιάσεις πατεντών αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στον κόσμο των τεχνολογικών εταιριών – προς μεγάλη ικανοποίηση των δικηγόρων που ειδικεύονται σε αυτές τις υποθέσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk