Με το έπαθλο να αξίζει από 10 ως και 30 εκατομμύρια ευρώ, τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που αρχίζουν την Τρίτη (16/8) μοιάζουν να έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από μια απλή συμμετοχή στη φάση των ομίλων. Ιδιαίτερα για ομάδες όπως είναι η Αρσεναλ, η οποία υποδέχεται στο «Emirates» του Λονδίνου την ιταλική Ουντινέζε…

Η μεταγραφή του Σεσκ Φάμπρεγας στη Μπαρτσελόνα μπορεί να αποφέρει στην Αρσεναλ ως και 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο αν η ομάδα του κ. Αρσέν Βενγκέρ δεν κατορθώσει να αποκλείσει την Ουντινέζε, τότε κινδυνεύει να απωλέσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ μόνο από τηλεοπτικά έσοδα. Ο πρών αρχηγός των Λονδρέζων πάντως, έστειλε μήνυμα από τη Βαρκελώνη στους συμπαίκτες του λέγοντας ότι «μια φορά Κανονιέρης, για πάντα Κανονιέρης», ενώ υποσχέθηκε πως «θα παρακολουθώ όποτε μπορώ την Αρσεναλ» και ευχήθηκε «να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Υπό αντίστοιχη πίεση βρίσκεται και η ιταλική ομάδα, η οποία στη μεταγραφική περίοδο έχασε τον Αλέξις Σάντσες που μεταγράφηκε στη Μπαρτσελόνα, καθώς και τον κολομβιανό αμυντικό Κριστιάν Ζαπάτα και τον ελβετό τουρκικής καταγωγής τερματοφύλακα Γκοκχάν Ινλέρ.

Τη δωδέκατη κατά σειρά συμμετοχή της στη φάση των ομίλων διεκδικεί και η γαλλική Λυών, η οποία φιλοξενεί στο «Ζερλάν» την σαφώς πιο έτοιμη Ρούμπιν Καζάν, ενώ το πλέον αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην Τβέντε και τη Μπενφίκα.

Συνοπτικά τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη 16/8, 21.45

Κοπεγχάγη – Πλζεν (nova7)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Στουρμ Γκρατς (nova4)
Τβέντε – Μπενφίκα (nova3)
Αρσεναλ – Ουντινέζε (Mega)
Λυών – Ρούμπιν Καζάν (nova1)

Τετάρτη 17/8, 21.45

Βίσλα Κρακοβίας – ΑΠΟΕΛ (NET)
Μακάμπι Χάιφα – Γκενκ (nova7)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μάλμοε
Οντένσε – Βιγιαρεάλ (nova4)
Μπάγερν Μονάχου – Ζυρίχη (nova1)