Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Oλυμπιακού βρίσκεται ο Μάρκο Εστράδα της Μονπελιέ καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι παράγοντες των Ερυθρόλευκων κινούνται ήδη για την απόκτηση του 28χρονου χιλιανού διεθνούς αμυντικού χαφ. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ο Εστράδα μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία αφενός ως «6αρι», αφετέρου ως «8αρι», γεγονός που κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ελκυστική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της χιλιανής ιστοσελίδας «latercera», η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να πληρώσει τα περίπου 2,8 εκατ. ευρώ που ζητεί η Μονπελιέ για να πουλήσει τον Εστράδα. «Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση Εστράδα και η ελληνική ομάδα φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει τα τέσσερα εκατ. δολάρια που θα ζητήσει για τον Χιλιανό η Μονπελιέ», αναφέρει το δημοσίευμα που τονίζει ότι «η καλή απόδοση που είχε με την Μονπελιέ ο Εστράδα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε αρκετές ομάδες. Στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι ο Εστράδα αποτελεί προτεραιότητα του Βαλβέρδε. Εάν υλοποιηθεί η μεταγραφή, τότε ο μέσος της Μονπελιέ θα συναντήσει τον συμπατριώτη του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος ανηκει στον ΠΑΟΚ».

Τον Εστράδα, σύμφωνα με τη φημολογία, παρακολούθησε άνθρωπος των πρωταθλητών Ελλάδας στο παιχνίδι Λιλ-Μονπελιέ, το οποίο έληξε με νίκη των φιλοξενούμενων και ο Χιλιανός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Ωστόσο, ο πρώην μέσος της Έβερτον, δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και για να προχωρήσει η απόκτησή του θα πρέπει να παραχωρηθούν οι Βάντερσον, Λεάντρο και Σουμπίνιο, αφού τις υπόλοιπες θέσεις ξένων έχουν «καπαρώσει» οι Κάταϊ, Φέισα, Γκρμπιτς και Πάντελιτς.

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του Εστράδα, ρεπόρτερ εθνικής Χιλής στην εφημερίδα «El Mercurio», ανέφερε: «Στην εθνική Χιλής έχουμε τον Μποσεζούρ για αριστερά. Παίζει αν προκύψει και ο Αλέξις Σάντσες. Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι ο πρώην τεχνικός Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε τα πάντα για να «χωρέσει» το αριστερό πόδι του Μάρκο στην 11άδα. Μέχρι και αριστερό στόπερ σε 3-4-3 τον χρησιμοποιούσε. Πρόκειται για έναν παίκτη που η… αριστερή πλευρά του γηπέδου είναι σαν την κουζίνα του σπιτιού του. Τόσο πολύ τη γνωρίζει: παίζει στόπερ, μπακ, εσωτερικός μέσος, χαφ! Το αριστερό του πόδι σε τρομοκρατεί. Στη στημένη φάση είναι μισό γκολ. Στις μεγάλες μπάλες είναι… ελβετικό ρολόι. »Διαβήτης». Ο Μάρκο Εστράδα είναι κάτι περισσότερο από (αριστερό) »6άρι» και πολύ λιγότερο από έναν πλέι μέικερ. Τον βάζεις στην τρύπα και ησυχάζεις».

Εν τω μεταξύ, χωρίς τον Αριέλ Ιμπαγάσα θα πρέπει να κάνει τα πλάνα του για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ο τεχνικός της ομάδας κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς αν τελικά αποφασιστεί από κοινού με το ιατρικό τιμ, να υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού στο γόνατο, ο Αργεντινός θα λείψει για τρεις περίπου εβδομάδες…