Μυωπία

Δεν ήταν ασφαλώς έκπληξη το ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί απέκλεισαν -έσχατη λύση το αποκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος- το Ευρωομόλογο. Για τη γερμανίδα καγκελάριο αυτό που προέχει σήμερα είναι η πολιτική της επιβίωση καθώς αντιμετωπίζει την εξέγερση των συμμάχων της ακόμα και για τη σημερινή περιορισμένη βοήθεια που παρέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.Εκείνο που προφανώς δεν κατανοεί είναι πως, όσο η Ένωση καθυστερεί να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα του χρέους, τόσο οι λύσεις που σήμερα μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αύριο θα φαίνονται ανεπαρκείς.

Μυωπία | tovima.gr

Δεν ήταν ασφαλώς έκπληξη το ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί απέκλεισαν -έσχατη λύση το αποκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος- το Ευρωομόλογο.

Για τη γερμανίδα καγκελάριο αυτό που προέχει σήμερα είναι η πολιτική της επιβίωση καθώς αντιμετωπίζει την εξέγερση των συμμάχων της ακόμα και για τη σημερινή περιορισμένη βοήθεια που παρέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας. Εκείνο που προφανώς δεν κατανοεί είναι πως, όσο η Ένωση καθυστερεί να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα του χρέους, τόσο οι λύσεις που σήμερα μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αύριο θα φαίνονται ανεπαρκείς.

Και ότι τελικά το ευρωομόλογο με τη μια ή την άλλη μορφή θα το αποδεχθεί- πιθανότατα όμως μέσα σε πολύ χειρότερες συνθήκες.

Και για την Ευρώπη αλλά -πολιτικά- και για την ίδια!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk