Συνεργασία ΣΕΤΕ – ΙΟΒΕ για τον τουρισμό

Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Ιδρυμα Κοινωνικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση, ανάλυση και αξιολόγηση εκ μέρους του ΙΟΒΕ των μακροοικονομικών μεγεθών και στατιστικών δεδομένων του τουριστικού τομέα

Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Ιδρυμα Κοινωνικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση, ανάλυση και αξιολόγηση εκ μέρους του ΙΟΒΕ των μακροοικονομικών μεγεθών και στατιστικών δεδομένων του τουριστικού τομέα, καθώς και του θεσμικού πλαισίου ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας.

Το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει τη συλλογή, κωδικοποίηση και επεξεργασία πρωτογενών και δευτερογενών δεδομένων για τη διεξαγωγή επιστημονικής και ανεξάρτητης έρευνας στο πεδίο της τουριστικής οικονομίας. Οι εκθέσεις και οι μελέτες που θα εκπονεί το ΙΟΒΕ, σε συνδυασμό με την επισκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας, την καταγραφή και ανάλυση των καλών διεθνών πρακτικών και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης βάσης στατιστικών δεδομένων, θα δίνουν τη δυνατότητα τεκμηρίωσης των αποφάσεων και διαμόρφωσης προτάσεων τουριστικής πολιτικής.

«Ιδιαίτερα χρήσιμη» χαρακτήρισε την επιστημονική υποστήριξη «που μπορεί να παρέχει ένα ίδρυμα του κύρους του ΙΟΒΕ στην προσπάθειά του για δημιουργική παρέμβαση στα ευρύτερα οικονομικά και κοινωνικά θέματα της χώρας μας», ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. κ. Α. Ανδρεάδης.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Ι. Στουρνάρας τόνισε ότι το ΙΟΒΕ, «θεωρεί απαραίτητη τη συνεχή δραστηριοποίησή του με τον τουρισμό που αποτελεί έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία με τον ΣΕΤΕ θα εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη του τουριστικού τομέα και θα είναι προς όφελος της οικονομίας συνολικά».

Πρώτη προτεραιότητα της συνεργασίας θα είναι η εκπόνηση πλήρους και τεκμηριωμένης πρότασης, που θα υποβληθεί προς το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με στόχο τη δημιουργία σταθερού, ανταγωνιστικού και φιλοεπενδυτικού φορολογικού καθεστώτος για τις τουριστικές επενδύσεις, με παράλληλη βελτίωση των φορολογικών εσόδων.

Παράλληλα, αντικείμενο μελέτης θα αποτελεί η καταγραφή της συμβολής του τουρισμού στους άλλους τομείς της οικονομίας, η δημιουργία ενός συστήματος εκτίμησης της τουριστικής ζήτησης μέσω πρόδρομων δεικτών, καθώς και η παρακολούθηση θεμάτων απασχόλησης στον τουριστικό τομέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk