Η Κίνα ανακαλεί 54 «γρήγορα τρένα» για λόγους ασφαλείας

Την ανάκληση για τεχνικούς λόγους 54 υπερταχειών αμαξοστοιχιών της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αποφάσισε η υπ’ αριθμόν δύο κατασκευάστρια εταιρεία τρένων στην Κίνα, η CNR Corp Ltd

Την ανάκληση για τεχνικούς λόγους 54 υπερταχειών αμαξοστοιχιών της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αποφάσισε η υπ’ αριθμόν δύο κατασκευάστρια εταιρεία τρένων στην Κίνα, η CNR Corp Ltd.

Η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση των αμαξοστοιχιών ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει κάθε νέο κατασκευαστικό σχέδιο στο σιδηροδρομικό της δίκτυο, τρεις εβδομάδες μετά την αιματηρή σύγκρουση των δυο τρένων υψηλής ταχύτητας στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της CNR Corp Ltd, η ανάκληση των τρένων της σειράς CRH380BL δεν θα επηρεάσει τα συμβόλαια της εταιρείας με τους πελάτες της, θα προκαλέσει ωστόσο απροσδιόριστο κόστος.

«Η εταιρεία ανακαλεί 54 τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν κατασκευάσει θυγατρικές μας και τα οποία λειτουργούν ήδη, για συστηματικό έλεγχο ορισμένων τεχνικών προβλημάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση της CNR Corl Ltd, στην οποία επισημαίνεται ότι «με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν εγγυήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk