Ο Αλέξανδρος Τζιώλης είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Ο 26χρονος διεθνής μέσος αποτελεί την πρώτη επιλογή του προπονητή των Κιτρινόμαυρων κ. Μανόλο Χιμένεθ για την αντικατάσταση του σενεγαλέζου Πάπα Μπούμπα Ντιοπ ο οποίος αποχώρησε από την Ενωση για προσωπικούς λόγους, ενώ ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων κ. Ερνέστο Βαλβέρδε θα προτιμούσε τον συμπατριώτη του Πάμπλο Ορμπάιθ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, περίπτωση η οποία ωστόσο παρουσιάζει δυσκολίες.

Τα «θέλω» και «μπορώ» των δύο προπονητών και κατ’ επέκταση των ομάδων στις οποίες εργάζονται, απέχουν πολύ και δεν συμβαδίζουν. Ο κ. Χιμένεθ επί παραδείγματι επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Τζιώλη αλλά ως απάντηση από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ λαμβάνει το γνωστό πλέον «είναι ακριβός, πολύ δύσκολα μπορούμε να τον προσεγγίσουμε».

Στην αντίπερα όχθη ο κ. Βαλβέρδε μπορεί να έχει τον Τζιώλη ακόμα και αύριο το πρωί στη διάθεσή του εφόσον το ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, όμως προτιμά μία καλύτερη (όπως ο ίδιος τη θεωρεί) λύση, αυτή του Ορμπάιθ. Ο 32χρονος ισπανός μέσος όμως είναι αρκετά ακριβός για να πάρει θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ δίχως να έχει αποχωρήσει από αυτό ο συμπατριώτης του Μοϊσές Ουρτάδο ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Ο τελευταίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ποδοσφαιριστής που θα αποτελούσε ιδανική λύση για τη θέση του αμυντικού μέσου, αλλά αγωνίστηκε (και λόγω τραυματισμών) σε μόλις 18 επίσημα ματς, δίχως να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο στις μεγάλες προσδοκίες που συνόδευσαν την έλευσή του.

Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να αποχωριστεί ένα συμβόλαιο το οποίο προβλέπει ότι έχει λαμβάνειν 1,5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια! Αυτός είναι ενδεχομένως και ο βασικότερος λόγος που εν τέλει ο Ολυμπιακός ίσως αναγκαστεί να στραφεί στη σαφώς πιο οικονομική λύση του Τζιώλη.

Στην ΑΕΚ τώρα εξετάζουν ακόμα φθηνότερες λύσεις. Μία από αυτές είναι ο 27χρονος σενεγαλέζος διεθνής μέσος Γκιράν Ν’Ντό ο οποίος ανήκει στη γαλλική Σεντ Ετιέν, παραχωρείται ως δανεικός και είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά που θέλει από έναν κλασικό αμυντικό χαφ ο κ. Χιμένεθ.