Τη Δευτέρα (15/8) αναμένεται να παρουσιαστεί από τη Μπαρτσελόνα το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από την Αρσεναλ. O διεθνής μέσος αναμένεται την Κυριακή (14/8) στη Βαρκελώνη και την Δευτέρα αφού περάσει ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο και θα παρουσιαστεί. Η καθυστέρηση οφείλεται κατά τα φαινόμενα στο να μην αποπροσανατολιστεί η ομάδα της Μπαρτσελόνα από τον κυριακάτικο αγώνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (η ρεβάνς στις 17/8 στη Βαρκελώνη), στο «clasico» με το οποίο ανοίγει η ποδοσφαιρική αυλαία της αγωνιστικής περιόδου στην Ισπανία.

Ο 24χρονος ισπανός μέσος θα κοστίσει στους Μπλαουγκράνα 34 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και επιπλέον 6 εκατ. εφόσον στην επόμενη πενταετία κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αφορμή τη μεταγραφή του Φάμπρεγας, το «ΒΗΜΑ online» θυμάται τις 10 πιο δαπανηρές μεταγραφές στην ιστορία (μετρημένες σε στερλίνες διότι η ισοτιμία σε ευρώ ήταν διαφορετική ανάλογα με το έτος) που αφορούν αγγλικές ομάδες:

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία): Πρόκειται ούτως ή άλλως για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου καθώς το καλοκαίρι του 2009 μεταπήδησε από τη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί 80 εκατ. στερλινών που τότε αντιστοιχούσαν σε 93 εκατ. ευρώ.

Φερνάντο Τόρες (Ισπανία): Ο «Ελ Νίνιο» μετακόμισε από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2011, αντί 50 εκατ. στερλινών. Στο πρώτο εξάμηνό του στο Λονδίνο βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά σε 14 αγώνες πρωταθλήματος.

Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή): Ηταν η πρώτη βόμβα στο εφετινό «μαζεμένο» ακόμα και για τους οικονομικούς κολοσσούς της Ευρώπης μεταγραφικό παζάρι. Η Μάντσεστερ Σίτι τον αγόρασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης πληρώνοντας 38 εκατ. στερλίνες.

Σεσκ Φάμπρεγας (Ισπανία): Στα 35 εκατ. στερλίνες θα κλείσει το «deal» εφόσον ο 24χρονος Ισπανός κατακτήσει την επόμενη πεντατία δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε μία από αυτές τις επιτυχίες πληρώνει για την Αρσεναλ (κατά προσέγγιση) 1,66 εκατ. στερλίνες!

Αντι Κάρολ (Αγγλία): Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή άγγλου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου καθώς τον περασμένο Ιανουάριο η Λίβερπουλ αγόρασε από τη Νιούκασλ τον 22χρονο φορ αντί 34,5 εκατ. στερλινών!

Ρομπίνιο (Βραζιλία): Υστερα από μία κατώτερη του αναμενόμενου πορεία στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο επονομαζόμενος και «νέος Πελέ» μεταπήδησε τον Σεπτέμβριο του 2008 αντί 32,5 εκατ. στερλινών στη Μάντσεστερ Σίτι από την οποία όμως αποχώρησε για χάρη της Μίλαν.

Αντρέι Σεφτσένκο (Ουκρανία): Τον Μάιο του 2006 ο κορυφαίος ουκρανός φορ όλων των εποχών, αποχώρησε από τη Μίλαν για να φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι. Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του κ. Ρομάν Αμπραμόβιτς ο οποίος ξόδεψε για την αφεντιά του 30,08 εκατ. στερλίνες.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Βουλγαρία): Πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες είχε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον από τον βούλγαρο φορ ο οποίος ύστερα από μία διετία στην Τότεναμ μεταπήδησε στους Κόκκινους Διαβόλους του Μάντσεστερ αντί 30,75 εκατ. στερλινών, όμως δεν κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη βασική ενδεκάδα.

Ρίο Φέρντιναντ (Αγγλία): Η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2002 όταν ο διεθνής στόπερ έγινε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία για να τον αποκτήσει πλήρωσε στη Λιντς 29.1 εκατ. στερλίνες.

Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν (Αργεντινή): Τον αγόρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την ιταλική Λάτσιο τον Ιούλιο του 2001 καταβάλλοντας 28,1 εκατ. στερλίνες. Όπως και στην περίπτωση του Μπερμπάτοφ, έτσι και με τον Αργεντινό, ο σερ Αλεξ το μετάνιωσε γρήγορα…