Πολιτική ανωριμότητα και λαϊκισμός

Πολιτική ανωριμότητα και λαϊκισμός | tovima.gr

Τελικά, το επίπεδο του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα χάνει έδαφος κάθε μέρα. Αντί να ωριμάζει λόγω της οικονομικής κρίσης και να κάνει την αυτοκριτική του, μέρος αυτού που είναι υπαίτιο για την κρίση δημιουργεί ακόμη πιο αρνητικές εντυπώσεις αλλά και αποτελέσματα.

Δυστυχώς, σ’ αυτή τη χώρα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει το ρόλο τους, ενώ η μικροκομματική τους μικροπρέπεια διαπερνά το πολιτικό τους ήθος. Ο λόγος γι’ αυτούς που παροτρύνουν, εμμέσως ή αμέσως τους συμπολίτες τους να ξεσηκωθούν και να δημιουργήσουν ταραχές, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να διαμαρτυρηθούν με παρόμοιο τρόπο και να καταστρέψουν την ήδη πληγωμένη εικόνα της χώρας μας.

Δυστυχώς, γι’ αυτούς ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τέτοιες πρακτικές γιατί, οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Μπορεί να υποφέρουν, να διαμαρτύρονται και να υπομένουν αλλά γνωρίζουν ότι οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές των ίδιων τα τελευταία 30 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό. Δεν μπορούν να απαρνηθούν τις ευθύνες τους και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να καταστρέψουν ουσιαστικά το ίδιο τους το σπίτι. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις κοινωνικές συνθήκες της Βρετανίας με αυτές στην Ελλάδα. Όμως, κάποιοι στα πλαίσια της ανοησίας τους καταφεύγουν σε τακτικές προπολεμικές.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει και οφείλει να τελέσει το καθήκον του με ωριμότητα. Βουλιάζοντας η Ελληνική κοινωνία θα βουλιάξει και το ίδιο. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι στενόμυαλοι ότι υπάρχουν για να υπηρετούν το λαό και όχι για να κρατιούνται στην εξουσία και στις θέσεις. Επίσης, και ο Ελληνικός λαός να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις προς όλους με όποιο κόστος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk