Η διαφθορά

Το 2004 όταν εξελέγη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους. Ηταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συνθήματα και δυστυχώς μια από τις πιο αποτυχημένες πολιτικές. Παραμένει γι’ αυτό επίκαιρη όσο ποτέ. Η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων μας βρίσκεται στην ανυπαρξία αποτελεσματικής, αξιόπιστης και αξιοκρατικής δημόσιας διοίκησης και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά

Η διαφθορά | tovima.gr

Το 2004 όταν εξελέγη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους. Ηταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συνθήματα και δυστυχώς μια από τις πιο αποτυχημένες πολιτικές. Παραμένει γι’ αυτό επίκαιρη όσο ποτέ.

Η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων μας βρίσκεται στην ανυπαρξία αποτελεσματικής, αξιόπιστης και αξιοκρατικής δημόσιας διοίκησης και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Οι σπατάλες στα Ταμεία, για παράδειγμα, που αποκαλύπτονται από τους ελέγχους τον τελευταίο καιρό, με τις επιδημίες «τυφλών» ή κρουσμάτων άσθματος. Κάποιοι διέπραξαν απάτη.

Δεν θα το πετύχαιναν ωστόσο χωρίς τη συνεργασία προφανώς κατόπιν χρηματισμού των υπηρεσιών. Η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ξεκινώντας φυσικά από το κεφάλι, φθάνοντας όμως και ως την ουρά, αποτελεί γι’ αυτόν τον λόγο ένα από τα πιο επείγοντα αναπτυξιακά μέτρα!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk