Τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης ελληνίδας φωτογράφου Nelly’s (Έλλης Σεραϊδάρη) που απεβίωσε στις 17 Αυγούστου 1998 το Αρχείο της ΕΡΤ, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει από την Τρίτη 16 Αυγούστου μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το ομότιτλο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σγουράκη «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ».

Στο ντοκιμαντέρ, η διάσημη φωτογράφος Έλλη Σεραϊδάρη, γνωστή από την καλλιτεχνική υπογραφή της ως Nelly’s, μιλά για την καταγωγή της από το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, την οικογένειά της, τα σχολικά της χρόνια και τις σπουδές της στη Γερμανία, κοντά στον διάσημο φωτογράφο της εποχής Ούγκο Έρφουρτ.

Αναφέρεται στο πρώτο της στούντιο της οδού Ερμού και στις φωτογραφίσεις σημαντικών προσώπων και θεμάτων της εποχής, όπως της διάσημης χορεύτριας Μόνα Πάϊβα γυμνής στον Παρθενώνα, των Δελφικών Εορτών και της Εύας Σικελιανού, του Κωστή Παλαμά και του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Σχολιάζει επίσης την εμπειρία της από τη δουλειά της στην ελληνική ύπαιθρο, καθώς και το έργο της που αφορά στη συγκριτική παρουσίαση ρεαλιστικών πορτρέτων ανθρώπων και αγαλμάτων αρχαίων θεών, ως απόδειξης της συνέχειας του ελληνισμού. Αφηγείται τη γνωριμία και τη συνεργασία με το σύζυγό της Άγγελο Σεραϊδάρη, εστιάζοντας στις φωτογραφίες που αποτύπωσε ο ίδιος στο Άγιο Όρος. Δείγματα του έργου της φωτογράφου προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής.