Ο κατάπλους της νέας «’Ελλης» στην Τήνο

Ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κατάπλους Νέας «Έλλης» στην Τήνο και εορτασμός Δεκαπενταύγουστου 1951» ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το Αρχείο της ΕΡΤ. Στις15 Αυγούστου 1940, τορπιλίστηκε από τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη». Την Τρίτη 14 Αυγούστου 1951 το νέο καταδρομικό «Έλλη» έπλευσε με κατεύθυνση την Τήνο, μεταφέροντας τους Βασιλείς Παύλο και Φρειδερίκη, τον πρωθυπουργό Σοφοκλή Βενιζέλο και άλλους επισήμους που επρόκειτο να παραστούν στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κατάπλους Νέας «Έλλης» στην Τήνο και εορτασμός Δεκαπενταύγουστου 1951» ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το Αρχείο της ΕΡΤ.

Στις15 Αυγούστου 1940, τορπιλίστηκε από τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη». Την Τρίτη 14 Αυγούστου 1951 το νέο καταδρομικό «Έλλη» έπλευσε με κατεύθυνση την Τήνο, μεταφέροντας τους Βασιλείς Παύλο και Φρειδερίκη, τον πρωθυπουργό Σοφοκλή Βενιζέλο και άλλους επισήμους που επρόκειτο να παραστούν στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Στο ντοκουμέντο παρουσιάζεται η άφιξη του πλοίου στην Τήνο, η τέλεση αγιασμού και επιμνημόσυνης δέησης πάνω στο κατάστρωμα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου Φιλάρετου, καθώς και η ρίψη στεφάνων στη θάλασσα από τον Βασιλιά Παύλο και τον πρωθυπουργό Σοφοκλή Βενιζέλο. Ακόμα, η κάμερα καταγράφει τους επισήμους που παρακολουθούν τη δοξολογία στον ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας και ακολουθούν τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk