Αναστάτωση προκάλεσε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, η αποκάλυψη του Βήματος, για τα ανώνυμα μηνύματα που έφθασαν στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από «γαλάζιους» συνδικαλιστές, οι οποίοι κατηγορούν τη σημερινή ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Ν. Κιουτσούκης αντέδρασε άμεσα και σε συνεννόηση με τον γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλη που υποστηρίζει ότι κάποιοι νοιάζονται για τη νομή της εξουσίας, πέρασε πριν από λίγο στην αντεπίθεση και μίλησε για εγχώριους…Εφιάλτες, για προβοκάτσιες και για επίδοξους περιθωριακούς εκβιαστές.

Οι συνδικαλιστές που υπογράφουν ως «Νέα ΔΑΚΕ», με αφορμή και την προ ημερών ήττα της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ (πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών είναι ο κ. Κιουτσούκης), κατηγορούν τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΑΚΕ -συμπεριλαμβανομένων των κκ. Μανώλη και του ευρωβουλευτή και πρώην προέδρου της ΔΑΚΕ κ. Κ. Πουπάκη– ότι η παράταξη δοκιμάζεται από εσωστρέφεια και καλούν τους εργαζόμενους να αντιδράσουν.

Ο κ. Κιουτσούκης με δήλωσή του επιτέθηκε με σφοδρότητα στους…ανώνυμους επικριτές του, δίνοντας νέα διάσταση στον εσωκομματικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της ΔΑΚΕ, ενώ κυρίαρχη είναι η επισήμανσή του, για πρακτικές του παρελθόντος και για τον κατήφορο γνωστών προβοκατόρων, εκβιαστών, συμβιβασμένων και υποτελών παραγόντων.

«Την ώρα που δοκιμάζεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, την ώρα που η Κυβέρνηση του ΠαΣοΚ διαλύει ότι έχτισαν οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες και μάλιστα με όρους απολυταρχικού καθεστώτος και διαδικασίες εξπρές, την ώρα που ο Πρωθυπουργός «ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ» της υποταγής και του ξεπουλήματος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ παραδίδει άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ, την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν καθαρό προβάδισμα στη Ν.Δ. και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την αντιμνημονιακή της πολιτική-στάση, κάποιοι «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία προσπαθούν με «προβοκάτσιες» να δημιουργήσουν κλίμα εσωστρέφειας στην παράταξη μας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ.

Παράλληλα προειδοποιεί για πειθαρχικές κυρώσεις, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ζήτημα που αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις ή ιδιοτελείς στόχους και συμπεριφορές θα λυθεί στα αρμόδια θεσμικά της όργανα και όχι μέσω sms ή διαρροών στον τύπο.

«Αυτό είναι άλλωστε το καθήκον όλων των στελεχών που σέβονται το αξίωμα και την θέση που τους εμπιστεύθηκε η παράταξη, γιατί εάν δεν ήμασταν στελέχη της ΔΑΚΕ, το κουδούνι του σπιτιού μας δεν θα το ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας. Αυτό σε απάντηση όσων θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται την «ταμπέλα» της ΔΑΚΕ για ίδιον όφελος» υποστηρίζει ο κ. Κιουτσούκης.