Η υποβάθμιση

Η Ελλάδα ως έναν βαθμό θα μπορούσε να θεωρηθεί… συνυπεύθυνη για τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου: είναι γνωστό ότι πολλές κυπριακές τράπεζες έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά σε ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο το πέρασμα από μια ευημερούσα οικονομία στην υποβάθμιση σχετίζεται ασφαλώς και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένη η κυπριακή οικονομία. Ολα τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη ήταν συνυφασμένη με την προσέλκυση ξένων επιχειρηματικών, χρηματιστηριακών ή άλλων κεφαλαίων.

Η υποβάθμιση | tovima.gr

Η Ελλάδα ως έναν βαθμό θα μπορούσε να θεωρηθεί… συνυπεύθυνη για τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου: είναι γνωστό ότι πολλές κυπριακές τράπεζες έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά σε ελληνικά ομόλογα.

Ωστόσο το πέρασμα από μια ευημερούσα οικονομία στην υποβάθμιση σχετίζεται ασφαλώς και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένη η κυπριακή οικονομία. Ολα τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη ήταν συνυφασμένη με την προσέλκυση ξένων επιχειρηματικών, χρηματιστηριακών ή άλλων κεφαλαίων. Σε περιόδους αβεβαιότητας και αστάθειας όπως η σημερινή είναι λοιπόν αναπόφευκτο να υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλες χώρες.

Είναι και αυτό ένα μάθημα για όλους _ η ανάγκη δηλαδή για ισορροπημένη ανάπτυξη με βάρος και στην πραγματική οικονομία!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk