Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας για το φράγκο

Επιπρόσθετα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγοράς, σκοπεύει να πάρει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, με στόχο την αντιμετώπιση της εξαιρετικής υπερτίμησης του ελβετικού φράγκου

Επιπρόσθετα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγοράς, σκοπεύει να πάρει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, με στόχο την αντιμετώπιση της εξαιρετικής υπερτίμησης του ελβετικού φράγκου.

Η τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι «η σημαντική ενίσχυση της αποστροφής ρίσκου στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές έχει δώσει πάτημα στην υπερτίμηση του φράγκου τις τελευταίες ημέρες». Και προσθέτει: «Λόγω της παραπάνω εξέλιξης, η SNB θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα κατά της ισχύος του φράγκου και θα ενισχύσει σημαντικά και πάλι την παροχή ρευστότητας στην αγορά του νομίσματος».

Η SNB σχεδιάζει να επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις καταθέσεις όψεως των τραπεζών από το υφιστάμενο επίπεδο των 80 δισ. φράγκων, στα 120 δισ. φράγκα. Παράλληλα, προκειμένου να επιταχύνει τη ρευστότητα σε ελβετικό φράγκο, η SNB θα πραγματοποιήσει συναλλαγματικά swap.

Η αρχική αντίδραση του φράγκου στην ανακοίνωση επέκτασης των μέτρων της SNB ήταν να υποχωρήσει έναντι του ευρώ και του δολαρίου για να ανακάμψει ωστόσο γρήγορα στη συνέχεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk