Βενιζέλος: «Προσωρινά αναγκαία η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση»

«Αναγκαίο προσωρινά, άλλα ούτε δίκαιο ούτε λογικό» χαρακτήρισε το μέτρο για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, απαντώντας στη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η επιλογή αυτή.


«Αναγκαίο προσωρινά, άλλα ούτε δίκαιο ούτε λογικό»
χαρακτήρισε το μέτρο για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, απαντώντας στη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η επιλογή αυτή.

Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε για επανεξέταση του ζητήματος στο νέο φορολογικό που καταρτίζεται, τονίζοντας όμως ότι «στην κατάσταση που είμαστε πρέπει να είμαστε συνεπείς» αναφερόμενος στη σχετική υποχρέωση που απορρέει από το Μεσοπρόθεσμο, όπου έχουν προβλεφθεί έσοδα 300 εκατ. ευρώ για φέτος και 700 εκατ. ευρώ για το 2012 από τη συγκεκριμένη πηγή.

Επίσης συνάρτησε την όποια μείωση των συντελεστών με βελτίωση των εισπράξεων από ΦΠΑ που σήμερα διαφεύγουν, αφού «όταν ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται κάποιοι επιβαρύνονται με υψηλότερο συντελεστή».

«Εφόσον συμφωνήσουμε σε ένα απλό μηχανισμό είσπραξης του ΦΠΑ, μπορούμε να μιλήσουμε για συντελεστές» είπε ο υπουργός παραπέμποντας στο διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk