Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλα προσωπικά αντικείμενα του διάσημου ηθοποιού Τόνι Κέρτις πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, από τον οίκο «Julien’s Auctions» στο Μπέβερλι Χιλς.

Ξεχωρίζουν ένας πίνακας του Άντι Γουόρχολ, ένα βάζο φιλοτεχνημένο από τον Πάμπλο Πικάσο, αλλά και το ναυτικό μπλέιζερ που φορούσε ο Κέρτις όταν φιλούσε τη Μέριλιν Μονρό στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

Σύμφωνα με το BBC, θα δημοπρατηθούν επίσης πίνακες που ο ίδιος ο ηθοποιός φιλοτέχνησε, καθώς και αντικείμενα από την εποχή που υπηρετούσε στο Ναυτικό, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σφυρί θα βγουν, επίσης, μία ταμπακιέρα Φαμπερζέ από χρυσό με ζαφείρια, ρολόγια, έπιπλα, αλλά και μία ξύλινη πίπιζα που είχε χαρίσει στον Κέρτις ο Φρανκ Σινάτρα.

Ο πίνακας του Άντι Γουόρχολ έχει τίτλο «Some Like It Hot Shoe» και αποτελεί δώρο του δημιουργού στον ηθοποιό. Στη δημοπρασία εκτιμάται ότι θα «πιάσει» τις 30.000 δολάρια.

Πριν τη δημοπρασία, τα αντικείμενα θα εκτίθενται για δέκα ημέρες στον οίκο δημοπρασιών «Julien’s Auctions».

Ο Τόνις Κέρτις πέθανε τον Οκτώβριο του 2010, σε ηλικία 85 ετών, από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του, στο Χέντερσον, στα προάστια του Λας Βέγκας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μπέρναρντ Σβαρτς και είχε γεννηθεί στο Μπρονξ. Ο πατέρας του ήταν ράφτης, ουγγρικής καταγωγής.

Ο Κέρτις έπαιξε σε περισσότερες από 120 ταινίες, ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία «Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες», με συμπρωταγωνιστή τον Σίντνεϊ Πουατιέ.