ΠΡΑΓΑ

Άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στο Μπρνο της Τσεχίας βρέθηκε η συγγραφέας Σιμόνα Μόνιοβα, διάσημη στη χώρα της για τα μυθιστορήματά της που περιέγραφαν εφιαλτικές σκηνές μέσα σε κατεστραμμένους γάμους.

Η 44χρονη Μόνιοβα βρέθηκε νεκρή με πολλαπλά τραύματα από μαχαιριές ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας μοναδικός ύποπτος στην υπόθεση θεωρείται ο σύζυγός της, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος.

«Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχουμε καταφέρει να τον ανακρίνουμε ακόμη. Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα της δολοφονίας» σχολίασε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Πέτρα Βέντροβα. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας αποδίδουν τα τραύματα του συζύγου, επίσης από μαχαίρι, στην αντίσταση που φαίνεται να προέβαλε η Μόνιοβα. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για τη δολοφονία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 18 χρόνια.

Η συγγραφέας είχε τρεις γιους, δύο εκ των οποίων από προηγούμενο γάμο. Έχει γράψει 25 μυθιστορήματα, που συγκαταλέγονται στα πλέον ευπώλητα της Τσεχίας. Από το 2002 και μετά εξέδιδε τα βιβλία μόνη της με τη βοήθεια του συζύγου της. Σε συνεντεύξεις δήλωνε ότι πηγή έμπνευσης για τα μυθιστορήματά της ήταν οι δικές της εμπειρίες όπως και εκείνες των φίλων της. Φέτος κυκλοφόρησε δύο βιβλία που πραγματεύονταν τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Μάλιστα στο τελευταίο αναφερόταν σε έναν γάμο που ξεκίνησε ιδανικά και κατέληξε σε πεδίο μάχης. «Πρόκειται για μία ιστορία πάθους, ίντριγκας, επιθυμίας, ζήλιας, σεξ, πανικού για το γήρας, προσωπικής ανωριμότητας, ψεμάτων και εκδίκησης» είχε πει. Φήμες θέλουν το μυθιστόρημα να είναι εμπνευσμένο από τον δικό της γάμο.