Η παρθενική ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου λαμβάνει πρόωρα και άδοξα τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA θεωρεί επαρκή τα στοιχεία για συμμετοχή της ομάδας της Μαγνησίας στο σκάνδαλο στημένων αγώνων και αποβάλλει την ελληνική ομάδα από το Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η UEFA δεν πρόκειται να περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση και αποφάσισε να εκδιώξει τον Ολυμπιακό Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ με το «στίγμα» της συμμετοχής της στο σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διήμερο και τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα πάρει η Ντιφερντάνζ, ομάδα από το Λουξεμβούργο που η θεσσαλική ομάδα απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο. Προηγουμένως έπίσης με νίκες εντός και εκτός έδρας ο Ολυμπιακός Βόλου είχε αποκλείσει τη σερβική Ραντ Βελιγραδίου.

Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου οδηγείται στο Πρωτοδικείο, προκειμένου να οριστεί προσωρινή διοίκηση, καθώς όπως είναι γνωστό ο μεγαλομέτοχός της Αχιλλέας Μπέος παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές Ναυπλίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Μαγνησίας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αποφασίστηκε όπως δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις με γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού Βόλου. Όπως αποφασίστηκε, θα οδηγηθούμε σε Προσωρινή Διοίκηση Πρωτοδικείου, ώστε να υπάρξει διάδοχος κατάσταση-αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού ήδη ο κ. Μπέος και οι επιχειρηματίες που εκπροσωπεί, παρέδωσαν το 67,5 των μετοχών με συμβολαιογραφική πράξη σε γνωστό δικηγόρο της πόλης ως θεματοφύλακα, ώστε η μεταβίβαση να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αν και εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι επιχειρηματίες.

Μέχρι να συμβεί αυτό, το σημερινό Δ.Σ. θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού Βόλου και θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στα εν εξελίξει αθλητικά και ποινικά δικαστήρια. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θέλουμε όλο τον κόσμο του Βόλου δίπλα μας».