Οι ανακοινώσεις της FED απογείωσαν τη Wall Street

Οι δείκτες στην Ευρώπη έκλεισαν με ανάμεικτα πρόσημα σε έντονης νευρικότητας συνεδριάσεις: Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με πτώση 0,10% ενώ ο FTSE100 στο Λονδίνο με άνοδο 1,89% και ο CAC στο Παρίσι με άνοδο 1,63%.

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, έπειτα από τη «βουτιά» της Δευτέρας, παρά την πρόσκαιρη υποχώρηση που σημείωσαν μετά την ανακοίνωση της Fed. Η ενίσχυση των δεικτών είναι η ισχυρότερη ημερήσια άνοδος τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά +3,9% στις 11.239,54 μονάδες ενώ ο Nasdaq «πέταξε» με +5,3% στις 2.482,52 μονάδες.

Άνοδο +4,7% κατέγραψε ο S&P500, κλείνοντας στις 1.172,57 μονάδες.

Στην ανάκαμψη πρωταγωνίστηκαν οι χρηματοπιστωτικές μετοχές, που είχαν πληγεί ιδιαίτερα στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι μετοχές των Bank of America, Citigroup ενισχύθηκαν πάνω από 7%.

Ανάκαμψη κατέγραψαν επίσης και τα αμερικανικά ομόλογα, με τα επιτόκιά τους να μειώνονται καθώς -παρά την υποβάθμιση των ΗΠΑ- οι επενδυτές συνεχίζουν να τα θεωρούν ασφαλές καταφύγιο.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως η αγορά αναθάρρησε τόσο από την απόφαση της Fed να κρατήσει το βασικό της επιτόκιο χαμηλά τουλάχιστον μέχρι το 2013 όσο και από την αναφορά της πως εξετάζει «ένα εύρος πιθανών κινήσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων» για την αμερικανική οικονομία. Την φράση αυτή οι επενδυτές φαίνεται ότι διάβασαν ως προαναγγελία νέου γύρου κινήσεων στήριξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk