Ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης

Η συγκρατημένη αισιοδοξία που δημιούργησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων και η προσμονή μιας καθησυχαστικής ανακοίνωσης από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ σήμερα το απόγευμα, εξανεμίστηκε γρήγορα. Στο άνοιγμα τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν μικρή άνοδο όμως αμέσως μετά βυθίστηκαν στο κόκκινο καθώς υπερίσχυσαν οι φόβοι για εξάπλωση της κρίσης χρέους εκτός της περιφέρειας της ευρωζώνης

Η συγκρατημένη αισιοδοξία που δημιούργησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων και η προσμονή μιας καθησυχαστικής ανακοίνωσης από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ σήμερα το απόγευμα, εξανεμίστηκε γρήγορα. Στο άνοιγμα τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν μικρή άνοδο όμως αμέσως μετά βυθίστηκαν στο κόκκινο καθώς υπερίσχυσαν οι φόβοι για εξάπλωση της κρίσης χρέους εκτός της περιφέρειας της ευρωζώνης. Στη συνέχεια όμως ανέκαμψαν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η «ελεύθερη πτώση των δεικτών» θα συνεχιστεί καθώς δημιουργεί ευκαιρίες αγοράς για τους επενδυτές. Το αρνητικό κλίμα επιδεινώνουν ακόμα και οι ταραχές που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στο Λονδίνο.

Την Τρίτη το πρωί, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ότι συνεχίζεται η αγορά ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας προκειμένου να υποχωρήσουν οι πιέσεις στα ομόλογα των δύο χωρών. Πράγματι, το spread των ιταλικών 10ετών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά χρεόγραφα υποχώρησαν σήμερα ελαφρά κοντά στις 280 μονάδες βάσης ενώ το επιτόκιο του 1οετούς ομολόγου της Μαδρίτης υποχώρησαν επίσης στο 5,1%.

Στις 19.03 στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 παρουσιάζει άνοδο 1,89% και διαμορφώνεται στις 5.164,92 μονάδες.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 παρουσιάζει άνοδο 1,63% ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX χάνει 0,10%

Το Λονδίνο έχει να πέσει κάτω από τις 5.000 μονάδες περισσότερο από 12 μήνες.

Οι ασιατικές αγορές και το πετρέλαιο συνέχισαν και την Τρίτη την πτωτική τους πορεία, ακολουθώντας τις χθεσινές τάσεις τόσο στην Ασία όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Wall Street.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk