Μπορεί να έχασαν τον πατέρα τους πριν από δύο και πλέον χρόνια, ωστόσο τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον, Πρινς, Πάρις και Μπλάνκετ φαίνεται πως επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανή την μνήμη του, αλλά και να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό του έργο.

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου έχοντας στο πλευρό τους την θεία τους Λατόγια Τζάκσον και την γιαγιά τους Κάθριν παρουσίασαν μια σειρά από έργα που φιλοτέχνησε ο διάσημος μπαμπάς τους και τα οποία δωρήθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες.

Ο λόγος για 13 κομμάτια, υπογεγραμμένα όλα από τον βασιλιά της ποπ, ανάμεσά τους σκίτσα με τον Μίκι Μάους και τον Πίτερ Παν αλλά και μια φωτογραφία του ίδιου.

Τα πρόσωπα των παιδιών του αείμνηστου Μάικλ Τζάκσον -που στο παρελθόν ήταν πάντα καλυμμένα- έδειχναν ιδιαίτερα γαλήνια.

Οι τινέιτζερ πια Πρινς (14 ετών) και Πάρις (13 ετών) ξεπερνούσαν σε ύψος την θεία τους Λατόγια, ενώ ο πρώτος ντυμένος με μαύρα ρούχα δεν αποχωρίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής τα μοντέρνα μαύρα γυαλιά του.

Τα παιδιά που φωτογραφήθηκαν δίπλα στα έργα τα οποία είχε φιλοτεχνήσει ο πατέρας τους, έγραψαν σε αυτά και τα δικά τους μηνύματα.

«Η τέχνη και η μουσική του μπαμπά μου έδιναν πάντα σε όλους χαρά. Σε αγαπώ μπαμπά» έγραψε η 9χρονη Μπλάνκετ σε ένα από αυτά.

«Σκοπός των έργων είναι να δώσουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται» ανέφερε η Λατόγια Τζάκσον, ενώ ο Μπρετ Λιβινγκστόουν Στρονγκ, καλλιτέχνης και φίλος του Μάικλ Τζάκσον είπε πως «αν ο Μάικλ ήταν σήμερα εδώ θα ήταν πολύ ενθουσιασμένος».