Δεν θα χρειαστεί νέα Σύνοδος Κορυφής για να επαναβεβαιώσει την υποστήριξη προς την Ελλάδα ώστε να μειώσει το χρέος της. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα από το Οσλο ο κ. Στ. Λαμπρινίδης. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νορβηγία και στη Δανία στο πλαίσιο των περιοδειών του για την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παραδέχθηκε ότι οι αντιδράσεις των αγορών τις τελευταίες ημέρες είναι ανησυχητικές. Τόνισε όμως ότι οι δηλώσεις που έγιναν από το G7 δείχνουν ότι υπάρχει δέσμευση να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη και σε όλο τον κόσμο.

Κατά τον κ. Λαμπρινίδη, «στις 21 Ιουλίου ελήφθησαν μία σειρά θεμελιωδών αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω ότι το σωστό είναι όλοι να προχωρήσουν μπροστά και να τις εφαρμόσουν. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια αλλά για δράση».

Ο υπουργό Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις επιθέσεις των αγορών σε Ιταλία και Ισπανία, σημειώνοντας ότι δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που επιδιώκεται. «Εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδευτεί με την ελπίδα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει. Το ευρώ όμως δεν θα καταρρεύσει» τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή σκληρών μέτρων και θα φερθεί υπεύθυνα έναντι των δανειστών της ώστε και η Ελλάδα και η Ευρώπη να βγουν ισχυρότερες από αυτή τη διαδικασία. «Προκαλώ όσους επιθυμούν να στοιχηματίσουν εναντίον μας. Ας προσπαθήσουν» κατέληξε.