Απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων στο ΧΑ

Tην απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling) από αύριο 9.8.2011 και ισχύει για δύο μήνες, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κεφαλαιαγορά

Tην απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling) από αύριο 9.8.2011 και ισχύει για δύο μήνες, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Επίσης έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας «CREDIT AGRICOLE S.A.» για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze – out) επί των μετοχών της εταιρίας «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.».
2. Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΚΟΡΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» για την εισαγωγή νέων μετοχών της στο Χ. Α που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
3. Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας της εταιρίας «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά μετοχών της, μη διαπραγματεύσιμων στο Χ.Α., υπέρ των παλαιών μετόχων, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
4. Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά ονομαστικών ομολογιών, μη διαπραγματεύσιμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετατρέψιμων σε μετοχές, υπέρ των παλαιών μετόχων.
5. Ανακάλεσε, μετά από αίτημα της ΓΣ των μετόχων της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΠΕΥ», την άδεια παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών, της διαχείρισης χαρτοφυλακίων και της τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης. Η εταιρία θα δραστηριοποιείται εφεξής ως ΑΕΠΕΥ, μη μέλος του ΧΑ.
7. Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 15.000 στην εταιρία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΠΕΥ» για παραλείψεις αναφορικά με την άσκηση συνεχούς εποπτείας για την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk