mms στον κόσμο των media

Το αγγλόφωνο κανάλι του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αl Jazeera μεταδίδεται από σήμερα τα ξημερώματα και στη Νέα Υόρκη.Οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν το Αl Jazeera Εnglish στις συχνότητες των καλωδιακών καναλιών που μεταδίδει ο όμιλος Τime Warner. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του δικτύου να εξαπλωθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κυρίως στην τηλεοπτική αγορά των ΗΠΑ.Οπως δήλωσε ο Αλ Ανστι,διευθυντής του αγγλόφωνου καναλιού, οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Αl Jazeera Εnglish στο Διαδίκτυο προέρχονται από τη Νέα Υόρκη.

Το αγγλόφωνο κανάλι του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αl Jazeera μεταδίδεται από σήμερα τα ξημερώματα και στη Νέα Υόρκη.Οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν το Αl Jazeera Εnglish στις συχνότητες των καλωδιακών καναλιών που μεταδίδει ο όμιλος Τime Warner. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του δικτύου να εξαπλωθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κυρίως στην τηλεοπτική αγορά των ΗΠΑ.Οπως δήλωσε ο Αλ Ανστι,διευθυντής του αγγλόφωνου καναλιού, οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Αl Jazeera Εnglish στο Διαδίκτυο προέρχονται από τη Νέα Υόρκη.«Οι χρήστες αυτοί θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν το κανάλι και στις τηλεοπτικές τους οθόνες» τόνισε.Υπενθυμίζεται ότι το αγγλόφωνο Αl Jazeera έκανε πρεμιέρα το 2006,ενώ τον τελευταίο καιρό με τις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες να κυριαρχούν στις ειδήσεις ήταν ο απαραίτητος προορισμός για όσους ήθελαν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

*** Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμες οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (blogs),καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στην περίπτωση εγκλημάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Μ.Παπαϊωάννου.

*** Ο Ολυμπιακός πάει Νova.Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους της Forthnet.Η συμφωνία προβλέπει ότι η Νova θα μεταδίδει τους αγώνες του Ολυμπιακού για τις επόμενες τρεις σεζόν έναντι συνολικού τιμήματος 18 εκατ.ευρώ.Υπάρχει ακόμη και η προοπτική να ενταχθεί στο σύστημα και η Ξάνθη,με την προϋπόθεση πως η ΕΡΤ θα την «αποδεσμεύσει» από το μεταξύ τους συμβόλαιο,το οποίο λήγει τον Μάιο του 2012.

*** Νέο πλήγμα για τα μέσα ενημέρωσης,τα διαφημιστικά έσοδα των οποίων έχουν μειωθεί σημαντικά από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση. Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών απαγορεύει τη δραστηριοποίηση των εταιρειών,ως την οριστική αδειοδότηση, με ποινές για όσους ασκήσουν δραστηριότητα.Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα προκαλέσει στα media απώλεια εσόδων της τάξης των 2 εκατ.ευρώ,εντείνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη.

*** Αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή,το φύλλο της απογευματινής εφημερίδας «Ελεύθερος» που κυκλοφόρησε χθες Σάββατο ήταν το τελευταίο.Η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας κυρίαΚατερίνα Μάστοραανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσης.

*** Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της εφημερίδας «Απογευματινή» να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης με απόφασή του,η οποία ερμηνεύεται ως κρίση του δικαστηρίου υπέρ της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Η αίτηση της ιδιοκτησίας της ιστορικής εφημερίδας φαίνεται να μην απέδωσε τα αναμενόμενα,καθώς το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι οι περισσότεροι πιστωτές δεν συναινούσαν με την πτώχευσή της,όπως οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην επιδιωκόμενη από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας πτώχευση.Μετά την απόφαση του δικαστηρίου,η εταιρεία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της,οι οποίοι πλέον νόμιμα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.Η ιδιοκτησία της εφημερίδας αρχικά είχε προσφύγει στη διαδικασία του άρθρου 99 περί ρύθμισης χρεών,αλλά την ημέρα συζήτησης η προσφυγή απεσύρθη και κατατέθηκε προσφυγή για πτώχευση της εταιρείας.

*** Η καθημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία» προσβλέπει πλέον και στο κοινό που αγοράζει τις Κυριακές την εφημερίδα του,κυρίως εκείνο των γαλάζιων αποχρώσεων.Το επόμενο χρονικό διάστημα σκοπεύει να εκδώσει και κυριακάτικο φύλλο.

*** Πάνω από 36.000 followers έχασε ο Μπαράκ Ομπάμα όταν μέσα από τον λογαριασμό του,την προηγούμενη Παρασκευή,τους κατακεραύνωνε με tweets για την ψηφοφορία για το χρέος.

*** Ο ραδιοφωνικός σταθμός Μusic fm που πέρυσι τέτοια εποχή κατέγραφε ακροαματικότητα της τάξεως του 0,6%,πλέον «ακούγεται» πάνω από το 2,5% των ακροατών.

*** Το νέο κοινωνικό δίκτυο Google+ έφτασε τα 25 εκατ.χρήστες μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες.Χαρακτηριστικό είναι ότι στον αριθμό αυτό το Twitter έφτασε στους 31 μήνες και το Facebook στους 36 μήνες λειτουργίας του.

*** Ποια εταιρεία φοβάται περισσότερο η Αpple; Δεν είναι κάποια που φτιάχνει τηλέφωνα ή υπολογιστές.Είναι το…Facebook γιατί πρόκειται για μια εταιρεία τις πρακτικές της οποίας η Αpple δεν κατανοεί.Και όλα αυτά, από τα χείλη συνεργάτη της Αpple στον έγκυρο ιστότοπο Βussinessinsider.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk