Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επιστρέψει στην Κούβα για να υποβληθεί εκ νέου σε χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου που αντιμετωπίζει.

Ο Τσάβες, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα τον Ιούλιο για την αφαίρεση ενός όγκου, είπε τηλεφωνικά στην δημόσια τηλεόραση πως θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην Κούβα την Κυριακή και θα αρχίσει τον δεύτερο κύκλο της χημειοθεραπείας κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα, ανάλογα με τα αποτελέσματά τους.

«Η εξέλιξή μου συνεχίζει να είναι θετική. Οι πρόσφατες εξετάσεις το δείχνουν αυτό. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι ακόμα η καλύτερη» είπε ο 57χρονος πολιτικός.

Ο Ούγκο Τσάβες πρόσθεσε ότι το ταξίδι του στην Κούβα θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

Στις 16 Ιουλίου, ο Τσάβες μετέβη στην Κούβα όπου υποβλήθηκε σε αντινεοπλασματική αγωγή και φιλοξενήθηκε από τον προσωπικό του φίλο και πολιτικό του μέντορα, τον πρώην ηγέτη της χώρας Φιντέλ Κάστρο.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο ότι θέτει την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο, με το να κυβερνά ενώ βρίσκεται σε θεραπεία, αλλά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απορρίπτει τις επικρίσεις αυτές.

«Πέρα από τις κραυγές και τα ουρλιαχτά όσων καλούν να γίνει πραξικόπημα, απελπισμένοι, ο λαός υποστηρίζει την απόφασή μου να συνεχίσω τη θεραπεία» είπε ο Ούγκο Τσάβες.

Δεν έχει γίνει ως σήμερα επίσημα γνωστό από τι είδους καρκίνο πάσχει ο Τσάβες.