Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Οι διαδηλωτές ανήκαν στο αποκαλούμενο κίνημα διαμαρτυρίας 15-M–οι Αγανακτισμένοι–το οποίο ζητεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί αργά την Πέμπτη μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεκατρείς διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κανένας σοβαρά. Τρεις άνθρωποι φέρεται ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση.

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι δεν έπραξαν κάτι που να προκαλέσει την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, Πουέρτα δελ Σολ, όπου η αστυνομία τους την απαγορεύει από την Τρίτη.

Από τη μέρα εκείνη πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας και χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές επιχειρούν να εισέλθουν στην πλατεία.