Υπό έλεγχο τέθηκαν μέχρι το βράδυ οι περισσότερες πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή στη χώρα. Μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα.

Η φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα καίει στις τοποθεσίες Μέγκουλας και Παλιά Περίθεια. Καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και βοσκοτόπια, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δέκα πυροσβεστικά οχήματα και 20 άντρες, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Το βράδυ, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Μέτσοβο στην περιοχή της Μικρής Γότιστας. Επί τόπου επιχειρούν δέκα έξι πυροσβέστες με έξι οχήματα καθώς και δεκαέξι άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο φωτιά στη Νυφίδα Λέσβου. Επί τόπου έσπευσαν 36 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Βοιωτίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννιά οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη. Η φωτιά καίει κυρίως ελιές, ξερά χόρτα και πουρνάρια και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε γρήγορα πυρκαγιά που ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στο Καλαπόδι Φθιώτιδος. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Άνω Τόμπρα, δυτικά του Γυθείου, που έχει κάνει στάχτη από την Πέμπτη περισσότερα από 500 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Η φωτιά αρχικά έφτασε μέσα στο χωριό Λυγερέας όπου απείλησε σπίτια, αλλά η επέμβαση της πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης φωτιά στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.