Η αφθονία της εποχής σε ένα βάζο

Κάποτε δεν υπήρχαν ψυγεία. Κι όμως οι άνθρωποι είχαν τους τρόπους να συντηρούν τα εποχικά τρόφιμα για τον υπόλοιπο χρόνο, τους μήνες της έλλειψης. Μπορούμε κι εμείς με λίγο κόπο να σφραγίσουμε με τον ίδιο τρόπο πολλές από τις γεύσεις του καλοκαιριού σε βάζα, για τον χειμώνα που έρχεται. Φρούτα και λαχανικά που φτάνουν στο τέλος της παραγωγής τους, που τώρα τα βρίσκουμε σε πληθώρα.

Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός να φτιάξουμε μαρμελάδες και τουρσιά, γιατί όχι και πελτέ ντομάτας. Για τους πρωτάρηδες -και όχι μόνο-, αυτό το κιτ κονσερβοποίησης από το Amazon (www.amazon.com/Ball-Home-Canning-Discovery-Kit/dp/B003ENB1KI) θα βοηθήσει πολύ. Περιλαμβάνει ένα πράσινο καλάθι από πολυπροπυλένιο, τρία βάζα και ένα μικρό φυλλάδιο με οδηγίες. Ολο το σετ κοστίζει περίπου €7,50. Το καλάθι μπαίνει στην κατσαρόλα με το καυτό νερό, αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και συγκρατεί τα βάζα κατά τη διάρκεια της αποστείρωσης.

Ολα είναι της εταιρείας Ball, που στις ΗΠΑ θεωρείται o γκουρού στη συντήρηση τροφίμων. Από το 1884, η φιαλοποιία Ball κατασκευάζει και εξελίσσει στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης τα εξαιρετικής ανθεκτικότητας βάζα της. Μάλιστα κάποια από τα πρώτα αποτελούν πλέον αντικείμενα συλλεκτικού ενδιαφέροντος.

Μαζί με το σετ μπορείτε να παραγγείλετε και το βιβλίο «Complete Book of Home Preserving» με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για κονσερβοποίηση και 400 συνταγές στην τιμή των € 9,15. Με απαραίτητη προϋπόθεση να χειρίζεστε καλά την αγγλική γλώσσα.

Αντίστοιχου περιεχομένου βιβλίο και άξιο αναφοράς το «Γεύση Ελληνική Καλούδια» (Εκδόσεις Καστανιώτη, τιμή 15,00 ευρώ) της Εύης Βουτσινά, όπου θα βρείτε πολλές συνταγές για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk