Λήξη της απεργίας εισηγείται ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει το θέμα της πολυήμερης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου έλαβαν δεσμεύσεις από τους Περιφερειάρχες ότι δεν θα εκδώσουν νέες άδειες, έως ότου κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος.

Συγκεκριμένα, οι 13 περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία από τις 4.600 αιτήσεις για άδειες κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα είναι εκείνοι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου.

Παράλληλα, δεσμεύθηκαν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου, θα στηρίξουν το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Τέλος, σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κλπ) οι Περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Προτείναμε στους ιδιοκτήτες των ταξί να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων.

» Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας για αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισακουστεί, γιατί αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το συμφέρον τους. Το πρόβλημα των κινητοποιήσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους κλάδους του τουρισμού και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς.»

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Ευθύμιος Λυμπερόπουλος είπε οτι «αλλάζουν τα δεδομένα» και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk