Ανησυχία στην Αθήνα για την τροπή της ευρωπαϊκής κρίσης

Με φόντο τις αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη, σε ο, τι αφορά την εξάπλωση της κρίσης χρέους, η Κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της για την τροπή της κρίσης

Με φόντο τις αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη, σε ο, τι αφορά την εξάπλωση της κρίσης χρέους, η Κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της για την τροπή της κρίσης.

Μιλώντας σχετικά την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είπε μεταξύ των άλλων ότι «ενδέχεται, ανάλογα με τις εξελίξεις να πάρουμε την 6η δόση του δανείου με τους παλιούς όρους και όχι με εκείνους που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες», ενώ αναφορικά με τις επιπτώσεις μία τόσο αρνητικής εξέλιξης σημείωσε (στον Real fm), ότι η Κυβέρνηση οφείλει να παραμείνει προσηλωμένη στο έργο και τους στόχους της: «Στόχος μας είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού με την αύξηση των εσόδων και βέβαια θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μέτωπο με τους δημοσίους υπαλλήλους

Παράλληλα, ένα νέο μέτωπο διαφαίνεται πως ανοίγει, αυτή τη φορά με τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Με δηλώσεις του κ. Μόσιαλου, επί της ουσίας τέθηκε από την Πέμπτη το μεσημέρι σε νέα βάση το ενδεχόμενο απολύσεων ή/και επιβολής διοικητικών ποινών σε δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κρίνεται είτε ότι είναι αργόμισθοι είτε ότι κάνουν λευκή απεργία.
«Δεν θα δεχθούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και να μιλάμε για εργάσιμη εφεδρεία», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι – ακόμα και η ΑΔΕΔΥ – να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιούσαμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια».
Οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύτηκαν τουλάχιστον ως προειδοποίηση για μία μερίδα εργαζομένων στο Δημόσιο και η οποία έγινε ενώ αναμένεται και η κατάθεση του σχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk