Ομπάμα: Αρνητική επίδραση στην οικονομία η κρίση χρέους

Η κρίση με το όριο του χρέους είχε μία περιττή αρνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

Η κρίση με το όριο του χρέους είχε μία περιττή αρνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση μπορεί να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια εξαιτίας του αδιέξοδου στο οποίο βρίσκεται το Κογκρέσο σχετικά με την ομοσπονδιακή αεροπορία και κάλεσε τους βουλευτές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Η οικονομία είναι ακόμη αποδυναμωμένη, εν μέρει εξαιτίας ορισμένων πραγμάτων που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε όπως ο σεισμός στην Ιαπωνία και η κατάσταση στην Ευρώπη, καθώς και η Αραβική Άνοιξη και η επίδρασή της στις τιμές του πετρελαίου» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Δυστυχώς, η κρίση με το όριο του χρέους του τελευταίου μήνα, πιστεύω, ότι είχε επίσης μία περιττή αρνητική επίδραση στην οικονομία» πρόσθεσε.

«Μην αφήνετε ένα δισεκατομμύριο δολάρια να μένουν στο τραπέζι επειδή το Κογκρέσο δεν ενήργησε, τη στιγμή που παλεύουμε για κάθε δολάριο που μπορούμε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην κρίση με την ομοσπονδιακή αεροπορία.

Αιμορραγία στην οικονομία λόγω των αδειών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Σχεδόν 4.000 υπάλληλοι της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έλαβαν αναγκαστική άδεια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ελλείψει πόρων πληρωμής τους, την ώρα που Κογκρέσο και Λευκός Οίκος αδυνατούσαν να βρουν κοινή λύση στο θέμα της κρίσης χρέους.

Με την εξέλιξη αυτή, οι αερομεταφορείς το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ δεν πλήρωσαν τέλη αεροδρομίου σε 35 Πολιτείες.

Τα τέλη αεροδρομίου ισούνται με το 7,5% του αεροπορικού ναύλου και επιπλέον 3,5 δολάρια ανά πτήση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk