Τα βρήκαν γιατροί – Λοβέρδος

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι είχε η συνάντηση των εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι είχε η συνάντηση των εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος φέρεται να τους είπε ότι το επάγγελμα τους είναι ήδη «ανοιχτό» και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση επ’ αυτού. Θα ισχύσει η κείμενη νομοθεσία.
Ο υπουργός τους είπε επίσης ότι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα μπορούν να εξυπηρετούν ασθενείς – πελάτες τους, γράφοντας συνταγές, καθώς και ότι το θέμα της χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς «περνά» από τις Νομαρχίες στους Ιατρικούς Συλλόγους. Το τελευταίο θα συμπεριληφθεί στο «νομοσχέδιο – σκούπα» του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, «πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση του ιατρικού χώρου μέσα από την ενδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk