Με φρεσκοξυρισμένο κεφάλι εμφανίστηκε στην τηλεόραση της Βενεζουέλας ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του στους συμπολίτες του ότι λόγω της χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλεται για να θεραπευτεί από τον καρκίνο, σε έναν μήνα τα μαλλιά του θα πέσουν και θα γίνει «κάτι σαν Γιουλ Τσάβες», από τον γνωστό φαλακρό ηθοποιό Γιουλ Μπρίνερ.

Χαμογελώντας πλατιά και κρατώντας μια ασπρόμαυρή φωτογραφία του από την εποχή που ήταν παιδί, ο Τσάβες δεν δίστασε να αστειευτεί για την κατάστασή του, λέγοντάς ότι η χημειοθεραπεία του άλλαξε το στιλ. «Εχω το ίδιο κούρεμα με τότε», είπε.
«Πήγα να κάνω μπάνιο και μου έπεσαν λίγα μαλλιά, και χτες το βράδυ κάλεσα τον κουρέα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η απώλεια των μαλλιών του δείχνει ότι η χημειοθεραπεία λειτουργεί.
Κατά την τελευταία εμφάνισή του στην τηλεόραση ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδειχνε να έχει πολύ καλή διάθεση. Ασκησε κριτική στην αντιπολίτευση, συζήτησε για τον Φρίντριχ Νίτσε και μίλησε για ένα κόμικ που του άρεσε να διαβάζει όταν ήταν παιδί.
Ο 57χρονος πρόεδρος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στην Κούβα, στις 20 Ιουνίου. Οπως έχει ανακοινώσει, σύντομα θα υποβληθεί σε νέο κύκλο χημειοθεραπείας, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά. Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχει αφήσει να διαρρεύσουν ο Τσάβες, είχε έναν καρκινικό όγκο μεγέθους μπάλας του τένις στην πυελική χώρα.