Ο Ιωσήφ Μπεϊντάρης ανήκει στη νέα γενιά των σεφ που μετά από προϋπηρεσία στο εξωτερικό, τον Ζακ Σιμπουά και κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, αφήνουν πίσω τους τις «υψηλές» μαγειρικές για να γίνουν αφεντικά στη δική τους ταβέρνα.

Παιδί της γειτονιάς ο Ιωσήφ, παίρνει την παλιά ταβέρνα και αφήνει αυθεντική τη γοητεία της μαγικής της ταράτσας, με τις γλάστρες και τα καρό τραπεζομάντιλα της δεκαετίας του ’60. Η αναπαλαιωμένη, παλιά μαντεμένια στόφα σε ταξιδεύει στην πιο αυθεντική γεύση της Σίφνου με το αρνάκι που γίνεται μέσα της λουκούμι με άρωμα άνηθου, θυμαριού και μαϊντανού.

Η Ήπειρος και πατρίδα του Ιωσήφ, δίνει το τραγανό και εντελώς αλάδωτο φύλλο της χορτόπιτας που ευωδιάζει, με όλα τα φρέσκα μυρωδικά ζωντανά. Περνάμε στη Θράκη με μια καυτερή φέτα που ψήνεται στο αλουμινόχαρτο εκτός κι αν πας κατευθείαν στο Βόσπορο μ’ ένα πιάτο αληθινό, σωστά κομμένο παστουρμά που συνοδεύεται από σπιτική τυροκαυτερή.

Το ταξίδι στην Ελλάδα συνεχίζεται με έναν ωραίο καβουρμά τηγανισμένο με αβγά και τέλεια παντρεμένο με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες που σερβίρονται κυριολεκτικά με τη σέσουλα.

Το ψητό μήλο στο τέλος, ψήνεται κι αυτό στη γάστρα και τρώγεται με κανελάτο γιαούρτι. Και μια ρακή από τα Καμμένα Βούρλα για τη χώνεψη.

Φιλάνθη: Πρόκνης 4, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9012 560