Γήπεδο και ξενοδοχείο για τη Γαλατάσαραϊ στα… Kατεχόμενα

Την παρέμβαση της FIFA πρόκειται να ζητήσει η κυπριακή κυβέρνηση, εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με τις οποίες η Γαλατάσαραϊ δημιουργεί γήπεδο, προπονητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Καρπασία

Την παρέμβαση της FIFA πρόκειται να ζητήσει η κυπριακή κυβέρνηση, εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με τις οποίες η Γαλατάσαραϊ δημιουργεί γήπεδο, προπονητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Καρπασία.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Κίπρις Πoστασί» (αναδημοσιεύεται και στην τουρκική «Βατάν») πρόκειται για εγκαταστάσεις που θα γίνουν σε μία έκταση 100 στρεμμάτων και το τουρκικό αθλητικό σωματείο έχει «ήδη κρατήσει γη», όπως σημειώνεται. Η Γαλατάσαραϊ, προφανώς για να αποφύγει τα μπλεξίματα με την FIFA (που δεν αναγνωρίζει τους Τουρκοκύπριους), προχωρεί την επένδυση με την επενδυτική εταιρία ΥAGA.

Η επένδυση, προστίθεται στο δημοσίευμα, θα αφορά ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα και μια μεγάλη αθλητική εγκατάσταση, με τον επικεφαλής του σχεδίου αυτού κ. Εμίρ Σαραγλιού να αναφέρει ότι αυτή η επένδυση «θα αποτελεί παράδειγμα για όλα τα αθλητικά σωματεία». Ο κ. Σαριγκιούλ μάλιστα είχε συνάντηση με τον ψευδουπουργό Τουρισμού των κατεχόμενων κ. Κεμάλ Ντουρούστ με τον οποίο συζήτησε διεξοδικά την όλη επένδυση.

Το σχέδιο που παρουσιάσθηκε είναι ότι στις εγκαταστάσεις αυτές μπορεί να προπονούνται ομάδες απ΄ όλον τον κόσμο και θα μπορούν να διαμένουν σ΄ ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μετατρέποντας τα κατεχόμενα σε πόλο αθλητικής έλξης. Στα σχέδια περιλαμβάνονται και εγκαταστάσεις γκόλφ, κέντρο θαλασσοθεραπείας και εκθεσιακό κέντρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk