Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Ολλανδία και πλέον στο Λιμάνι επίκειται συνάντηση του προέδρου της ομάδας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με τον προπονητή κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ώστε να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ρόστερ. Κυρίως όμως αυτό που «καίει» περισσότερο είναι η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Ο Ισπανός έχει μια λίστα με ονόματα στα χέρια του και ανάμεσα από αυτούς θα επιλέξει τον παίκτη για τον οποίο θα κινηθεί στη συνέχεια η διοίκηση.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είχε ζητήσει ο Βαλβέρδε ήταν ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, αλλά η υπόθεση έχει κολλήσει λόγω των υψηλών απαιτήσεων της γαλλικής ομάδας. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει νέα επαφή, προτού οι Ερυθρόλευκοι στραφούν προς άλλες λύσεις.

Από το γαλλικό Championnat υπάρχουν οι περιπτώσεις των Κάλστρομ της Λιόν, Καμπορέ της Μαρσέιγ, Εμβουεμπά της Λοριάν, Μάρτιν της Σοσό και Ζέλσον Φερνάντες της Σεντ Ετιέν, ενώ δυνατά «παίζει» και το όνομα του Ντιαρά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης και είχε αγωνιστεί ως δανεικός στη Μονακό.

Επίσης, στα υπόψιν βρίσκονται και οι Πάουλσεν της Λίβερπουλ, ο Μπερναντέλο της Αλμερία και ο Μαντούρο της Βαλένθια, ενώ στην ΠΑΕ έχουν προταθεί οι Τισόνε της Σαμπντόρια, Γεμντά της Μπενφίκα, Κλαουντεμίρ της Κοπεγχάγης και Καουτίνιο της Πολόνια.

Το υπόλοιπο ρόστερ

Εν τω μεταξύ, με 27 παίκτες θα δουλέψει εφέτος ο κ. Βαλβέρδε, αφού από τους 27 που είχε μαζί του στην Ολλανδία θα «κοπούν» δύο και θα προστεθούν ο νεαρός Ποτουρίδης και μία μεταγραφή.
Σίγουρος πλέον θα πρέπει να θεωρείται ο Γκαλίτσιος, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για να πάρει χρόνο συμμετοχής, να τον δουν ξένοι σκάουτερ και να έρθει κάποια πρόταση για την απόκτησή του.

Επίσης στα… φαβορί προς αποχώρηση είναι και ο Σουμπίνιο, ο οποίος δεν έχει πείσει, ενώ καταλαμβάνει και θέση ξένου. Κάταϊ και Γκρμπιτς θα παλέψουν για μία θέση, με τον παίκτη που θα …περισσέψει να παραχωρείται δανεικός, χωρίς να αποκλείεται να παραμείνουν και οι δύο, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Παπάζογλου για το κέντρο της άμυνας και Χολέμπας, Βαλεριάνο για τα αριστερά, με τη θέση στην οποία θα αποφασιστεί να παίξει ο Μαρκάνο να αποτελεί το «κλειδί» στην όλη υπόθεση.