Η απόκτηση του Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν, το συμβόλαιο των 650.000 ευρώ ετησίως (για τα επόμενα δύο χρόνια) αλλά πολύ περισσότερο η προκαταβολή των 400.000 ευρώ που έλαβε ο Ισλανδός προκειμένου να υπογράψει στην ΑΕΚ, έφεραν την κιτρινόμαυρη διοίκηση σε δύσκολη θέση όσον αφορά στην αντικατάσταση του Σενεγαλέζου Πάπα Μπούμπα Ντιοπ.

Ο διεθνής αμυντικός μέσος συνεχίζει να επικαλείται σοβαρό οικογενειακό κόλλημα το οποίο δεν του επιτρέπει να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας και πλέον την αντικατάστασή του ζητεί και ο κ. Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος θέλει την προσθήκη ενός παίκτη πιο έτοιμου αγωνιστικά.

Ο Ντιοπ συμπλήρωσε πλέον δυόμισι μήνες χωρίς προπόνηση και ακόμα και στην περίπτωση που η επιστροφή του καταστεί εφικτή, αυτή δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 15 Αυγούστου, αν όχι στο τέλος του μήνα.

Το θέμα είναι ότι στο ταμείο της ΠΑΕ δεν υπάρχει ρευστό κάτι που αποδεικνύεται και από τη μη υπογραφή του νέου συμβολαίου του Κώστα Μανωλά αφού δεν υπάρχουν οι 150.000 ευρώ που έχουν συμφωνηθεί ως προκαταβολή.

Η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας δεν είναι η αναμενόμενη (έχουν διατεθεί λίγο παραπάνω από 8.000 κομμάτια) ενώ το εγχείρημα των Supporters ξεφούσκωσε (και ενώ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές ποσό που έχει εισρεύσει στο ταμείο της ανώνυμης εταιρίας που το στηρίζει νομικά).

Μοιραία δύσκολη καθίσταται και η αντικατάσταση του Ντιοπ με την ΑΕΚ να αναζητεί πλέον για ευκαιρίες στην ελεύθερη αγορά του Αυγούστου περιμένοντας ότι θα προκύψει κάποια λύση η οποία θα ικανοποιεί τον ισπανό προπονητή.

Προς αίσιο τέλος με Μίτσελ
Αντιθέτως πολύ πιθανή (αν όχι σίγουρη) πρέπει να θεωρείται η επανένταξη του ισπανού μέσου Μίτσελ Μαδέιρα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ο 25χρονος μέσος συμμετείχε κανονικά στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της αγγλικής Μπέρμιγχαμ (μάλιστα αγωνίστηκε σε δύο φιλικά ματς) και σύμφωνα με τον ατζέντη του εντός των επόμενων ωρών θα έχει εξασφαλίσει την ελευθερία του.

Μόλις συμβεί αυτό θα αφιχθεί στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Ενωση, το οποίο θα του αποφέρει το ποσό των 500.000 ευρώ ετησίως, δίχως να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό κάποια έξτρα μπόνους στόχων.