Παραδόθηκε στο κοινό ο παραλιακός χώρος στην πρώην «Φαντασία»

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, το έργο της Διαμόρφωσης – Ανάπλασης του παραλιακού χώρου στο πρώην κέντρο «Φαντασία». Η διαμορφωμένη περιοχή έχει έκταση 17 στρεμμάτων.

Ο χώρος της ανάπλασης είναι κοινόχρηστος και η πρόσβαση σε αυτόν και στην παραλία είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

Η διαμόρφωση περιλαμβάνει:

  • έναν κεντρικό πεζόδρομο που οδεύει προς τη θάλασσα με στάσεις ξεκούρασης, με λιθόκτιστα παγκάκια και κρήνη, ο οποίος συνδέεται με την πορεία της χάραξης της νέας παραλιακής πρόσβασης προς την παραλία του Αγίου Κοσμά,
  • έναν χαμηλό λοφίσκο, σημείο ανάπαυσης και θέας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης,
  • δύο δευτερεύοντες πεζόδρομους που ο μεν ένας αρχίζει με δύο κλάδους από την κεντρική είσοδο, ακολουθεί πορεία κατά μήκος των εκβολών του ρέματος Τραχώνων και συνδέεται με τον κεντρικό πεζόδρομο και την αμμουδιά πλησίον του στρογγυλού λιθόκτιστου καθιστικού, ο δε άλλος διασχίζει τον χώρο της διαμόρφωσης δια μέσου των λιθόκτιστων κερκίδων/ θεατράκι και ενώνει τις δύο εισόδους διαμόρφωσης.

Η κάθε είσοδος χαρακτηρίζεται από την κατασκευή πέτρινης πέργκολας με αναρριχώμενα φυτά σαν στοιχείο αισθητικής του χώρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk