Θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε;

Θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε; | tovima.gr

Άρθρο : «Τι σημαίνει ένα πιστωτικό γεγονός της Ελλάδος» Αγαπητοί • Ήρωες της καθημερινής διαπάλης • Αγωνιστές της καθημερινής επιβίωσης • Ήρωες της επιχειρηματικότητας σε μια χώρα όπου το επιχειρείν είναι εκ των προτέρων εγκληματική πράξη • Συνάνθρωποι του τελευταίου Λατίνο-Κομμουνιστικού κράτους του κόσμου η έννοια του πιστωτικού γεγονότος όπως λέγεται διπλωματικά ή της πτώχευσης όπως είναι στην πράξη, έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας.

Μάλιστα έχουμε ταχέως περάσει το στάδιο όπου «δεν είναι δυνατόν» να αναφέρουμε αυτή τη λέξη και πλέον αναφέρεται ανοικτά. Τα περίφημα διλλήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής : «Δημοκρατία ή τάνκς», «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», «Μνημόνιο ή πτώχευση», έχουν περάσει ως φιλοσοφία και στην Ευρωπαϊκή σκηνή. Ο κος Ρεν μας είπε χθες «Μεσοπρόθεσμο ή Πτώχευση». Καταφέραμε να τους μεταγγίσουμε δόσεις λαϊκισμού. Θα ήθελα όμως να σκεφτούμε τα εξής :

1. Ο κος Σαρκοζί επιχειρεί διαρκώς τις τελευταίες μέρες να βρει λύση

2. Το Βέλγιο επίσης ακολουθεί σχετικά φιλική πολιτική

3. Η Ιταλία επίσης

4. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία πασχίζουν να πείσουν ότι δεν είναι Ελλάδα αλλά είναι και μαζί μας

5. Οι Η.Π.Α. εδώ και ένα μήνα πιέζουν 6. Ο Κινέζος πρόεδρος είναι πρόθυμος να βοηθήσει Το γιατί θα το καταλάβετε κατωτέρω.

Θα ήθελα ακόμη να σκεφτούμε ότι προ δεκαημέρου, όπου είχαμε την πολιτική αφασία στην χώρα μας, αίφνης οι Ευρωπαίοι πολιτικοί διαβεβαίωναν ότι η πέμπτη δόση είναι εξασφαλισμένη. Μετά τον ανασχηματισμό και τις συναντήσεις στις Βρυξέλες μας φέρουν το δίλλημα : «Μεσοπρόθεσμο ή Πτώχευση». Γιατί αυτή η Ευρωπαϊκή ανακολουθία; Τολμώ μέσω αυτού του άρθρου μου να σας πω ότι :

Κατά την εκτίμηση μου :

• Μια πτώχευση της χώρας μας σημαίνει : Άμεση πτώχευση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας

• Αμέσως μετά πτώχευση του Βελγίου με το τεράστιο δημόσιο χρέος και την ακυβερνησία των τελευταίων 18 μηνών

• Ακολουθεί η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία(ναι η Γαλλία)

• Αμέσως μετά ακολουθούν οι Η.Π.Α. ίσως όχι με πτώχευση αλλά με τρομακτικό πρόβλημα

• Αμέσως μετά ακολουθεί η Κίνα που έχει στα χέρια της τεράστιο Αμερικανικό χρέος Άρα μάλλον αλλάζει ο κόσμος.

Αν δείτε τις ανωτέρω αναφερόμενες χώρες, είναι αυτές που πασχίζουν τώρα να μας σώσουν. Θυμηθείτε ενδεικτικά την δήλωση του Αμερικάνου Προέδρου προ μηνός και την συνάντηση του με την κα Μέρκελ. Πρόσφατη δήλωση κου Σαρκοζί και Κινέζου προέδρου κ.ο.κ. Επίσης θα δείτε ότι ο σκληρός πυρήνας όσων μας προσβάλουν(ίσως όχι απολύτως αδικαιολόγητα) καθημερινά : Ενδεικτικά Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία, απουσιάζει από τις άμεσες επιπτώσεις. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι τυχαίο.

Κατά την εκτίμηση μου, σε μια τέτοια περίπτωση αυτές οι χώρες θα αποχωρίσουν από το Ευρώ άρα θα έχουμε και μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια και για αυτές τις χώρες ο κόσμος θα έχει αλλάξει. Άρα, θα πτωχεύσει η χώρα μας; Νομίζω το ζητούμενο είναι αν κάποιοι πιστεύουν ότι σώζεται η παγκόσμια οικονομία ή όχι. Άρα το δίλλημα δεν είναι αν θα πτωχεύσουμε εμείς αλλά η παγκόσμια οικονομία. Για αυτό κατά την εκτίμηση μου, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια λοιπόν στο δικό μας ερώτημα, αλλά θεωρώ τρομερό το να συμβεί κάτι τέτοιο. Τρομερό όχι μόνο για εμάς και την καθημερινότητα μας, αλλά για όλο τον κόσμο.

Άρα ιδιαίτερα μετά και το πάθημα με την Lehman θα είναι πράγματι πολύ δύσκολο να αφεθεί κάτι τέτοιο. Εκτός και αν πιστεύουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν σώζεται. Αν λοιπόν έπρεπε να στοιχηματίσω θα στοιχημάτιζα ότι θα μας σώσουν. Όμως θα πρέπει εμείς να είμαστε προσεκτικοί και να διαμορφώσουμε συνθήκες διάσωσης πραγματικά βιώσιμες και όχι συνθήκες διάσωσης που θα δώσουν μια χώρα επί δεκαετίες μη βιώσιμη και προβληματική. Θα επανέλθω ενδεικτικά σε επόμενο άρθρο μου για το ενδεχόμενο μεταφοράς των δανείων μας σε μεγάλη διάρκεια με επιτόκια από 5,5% έως 8% όπως ακούγεται για κάποιους ευχάριστα. Άραγε κάτι τέτοιο μας σώζει ή μας καταδικάζει; Με εκτίμηση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk