Ασκηση σχοινοβασίας

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος κήρυξε τη Δευτέρα την έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, καλώντας κόμματα και συλλογικές οντότητες, επιχειρηματικές, επαγγελματικές και εργατικές ενώσεις να καταθέσουν προτάσεις, ολοκληρωμένες και επιμέρους. Έθεσε ωστόσο ένα όρο, ο οποίος ευθέως συνδέεται με τη δημοσιονομική θέση της χώρας και με την προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.Συγκεκριμένα, κάθε πρόταση μείωσης συντελεστών ή φορολογικής ελάφρυνσης θα πρέπει να υποστηρίζεται

Ασκηση σχοινοβασίας | tovima.gr

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος κήρυξε τη Δευτέρα την έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, καλώντας κόμματα και συλλογικές οντότητες, επιχειρηματικές, επαγγελματικές και εργατικές ενώσεις να καταθέσουν προτάσεις, ολοκληρωμένες και επιμέρους.

Έθεσε ωστόσο ένα όρο, ο οποίος ευθέως συνδέεται με τη δημοσιονομική θέση της χώρας και με την προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.

Συγκεκριμένα, κάθε πρόταση μείωσης συντελεστών ή φορολογικής ελάφρυνσης θα πρέπει να υποστηρίζεται από επιλογές ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Δηλαδή τα έσοδα που χάνονται από μια ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση, θα πρέπει να προκύπτουν από άλλα μέτρα, ώστε η φορολογική μεταρρύθμιση να μην αντιστρατεύεται την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Είναι αλήθεια ότι η άσκηση που επιχειρεί να λύσει ο κ. Βενιζέλος μοιάζει με σχοινοβασία.

Ωστόσο έχει εξαιρετική σημασία να ασκηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μόνο έτσι θα κατανοηθεί το πρόβλημα και θα καταφανεί πόσο εύκολο είναι τάζει κανείς μείωση των φόρων και πόσο δύσκολο να επιτυγχάνει τη συγκέντρωσή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk