ΑΕΙ: δεν είναι τα νομοσχέδια το μόνο πρόβλημα…

ΑΕΙ: δεν είναι τα νομοσχέδια το μόνο πρόβλημα… | tovima.gr

Την 24/07/2011 δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας μια επιστολή κάποιου κυρίου Τσουκαλά. Ο κος Τσουκαλάς αναφέρει ότι είναι ομότιμος καθηγητής και θέλει να μιλήσει για το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. Δεν θα αναφερθώ για το πώς βλέπει το νέο νομοσχέδιο. Το πιο σπουδαίο θεωρώ την εισαγωγή της επιστολής του που περιγράφει την επικρατούσα κατάσταση στα πανεπιστήμιά μας. Αναφέρει την συναλλαγή, διαπλοκή, διαφθορά, νεποτισμό, αδιαφανείς διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ανεντιμότητα, κομπίνα, αλισιτέλεια, ακινησία, κακό.

Σ’ αυτό το περιβάλλον πέρασε μια ολόκληρη ζωή ο κος Τσουκαλάς όπου και σοφίλιασε και όταν βγήκε σε σύνταξη αυτοί τον τίμησαν και τον έκαναν ομότιμο καθηγητή. Εάν δεν είχε σοφιλιάσει δεν θα περνούσε ωραία (βλ Καστοριάδη κλπ, κλπ). Υπάρχουν και υπήρξαν και άλλοι παρόμοιοι; Μάλλον ναι! Είναι πολύ λυπηρό να έχουμε τέτοια πανεπιστήμια που ανήκουν στην κοινωνία και τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Αυτή η εικόνα δεν μοιάζει με την εικόνα που πολλοί πανεπιστημιακοί θέλουν να παρουσιάσουν στα ΜΜΕ. Ξέρουμε ότι η διαφθορά εμποδίζει την πρόοδο.

Έτσι και με τη διαφθορά των πανεπιστημιακών όπως μας την περιγράφει ο κος Τσουκαλάς. Καταλαβαίνετε από ποιο υπόστρωμα αρχίζουμε θέλοντας να αποκτήσουμε καλύτερα πανεπιστήμια και καταλαβαίνετε πόσο μακρύ δρόμο έχουμε να διανύσουμε για να αποκτήσει ένα τουλάχιστον πανεπιστήμιο μας διεθνή προβολή. Δεν είναι τα νομοσχέδια το μόνο πρόβλημα. Ας ελπίσουμε ότι με το νέο νομοσχέδιο θα γίνει κάποιος έλεγχος αλλά καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα στρώνουν τέτοιες καταστάσεις.

Σήφης Μιχελογιάννης

Γιατρός

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk