Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προκειμένου να «κατεβάσουν» την αγαπημένη τους μουσική κάλεσε τους ακροατές, και ιδιαιτέρως τους νέους, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο. Ο 70χρονος Ντομίνγκο είπε συγκεκριμένα ότι «πολλοί νέοι άνθρωποι αποδέχονται την πειρατεία και κάποιος πρέπει να τους συμβουλεύσει να μην συμμετέχουν σε αυτήν»
Τα παραπάνω δήλωσε ο σούπερ σταρ τενόρος στη διάρκεια εκδήλωσης στο Λονδίνο όπου ανακοινώθηκε η από μέρους του ανάληψη της θέσης του προέδρου του διεθνούς συνδέσμου δισκογραφικών εταιρειών (IFPI): ένας ακόμη ρόλος στη ζωή του δίπλα σ΄αυτόν του ερμηνευτή, του διευθυντή ορχήστρας, του μάνατζερ, του συγγραφέα αλλά και του ιδιοκτήτη εστιατορίου.
Ο Ντομίνγκο συνέχισε λέγοντας ότι θέλει να προστατεύσει «όλους όσοι δουλεύουν στην δισκογραφία» και ότι η παγκόσμια πειρατία απειλεί όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά και τους μηχανικούς, τους παραγωγούς και οποιαδήποτε άλλη σχετική ειδικότητα.
Ο θρυλικός τενόρος υποστήριξε ότι στη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του έχει παρατηρήσει τη φθίνουσα πορεία της μουσικής βιομηχανίας. «Λίγο λίγο θα χάσουμε τις εταιρείες. Ο κόσμος της δισκογραφίας εξαφανίζεται…»