Σε καθεστώς «επιτροπείας» έχει κατ’ ουσίαν τεθεί η Proton Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε.
{{{ moto }}}Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γ. Τανισκίδη.

«Το Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει την έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Proton Bank κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζεί στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Π. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:
1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.
2. Αθανάσογλου Αντωνίου, πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
3. Παπασπήλιου Αθανασίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
4. Σαραμάντη Δημητρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
5. Λιαρμακοπούλου Σμαράγδας, πρώην εκτελεστικού μέλους.
6. Κολίντζα Τρύφωνος, πρώην διευθύνοντος συμβούλου.
7. Αρβανίτη Γραμματικής, πρώην εκτελεστικού μέλους.
8. Μπίθαρη Διονυσίου, διοικητικού στελέχους.
Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.