Εκ νέου ανακρίνεται την Παρασκευή ο 32χρονος Νορβηγός Άντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ από την αστυνομία, εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του περί εκτεταμένων διασυνδέσεων με πρόσωπα και ομάδες ομοϊδεατών του διεθνώς.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάκριση του Μπρέιβικ μετά τη σύλληψή του.

Ο 32χρονος Νορβηγός βρισκόταν στην απομόνωση, όπου θα παραμείνει έως τη Δευτέρα που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η νορβηγική αστυνομία σχετικά με την πορεία των ερευνών δεν έγινε αναφορά στα σημεία, στα οποία θα εστιάσουν οι ανακριτές την Παρασκευή όταν θα έλθουν ξανά ενώπιος ενωπίω με τον Μπρέιβικ.

Ο Πάαλ Φρέντρικ Χορτ, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο 32χρονος θα ερωτηθεί σχετικά «με τις πληροφορίες που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες είναι πολλές».

Στο μεταξύ, μια εβδομάδα μετά τις φονικές επιθέσεις στο νησί Οτόγια οι Αρχές της Νορβηγίας μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Οσλο.

Η τελετή οργανώθηκε από την κίνηση νέων του Νορβηγικού Εργατικού Κόμματος. Ο πρωθυπουργός και μεγάλο μέρος της κυβέρνησης θα παρευρεθεί στην τελετή μνήμης για τα 76 θύματα.