Κοντά στα σπίτια του χωριού Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο βρίσκονται αυτή την ώρα οι φλόγες και οι κάτοικοι προσπαθούν με κουβάδες νερού και με κλαδιά να σώσουν τις περιουσίες τους. Παράλληλα πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά προτού επεκταθεί στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έλεγαν πως «νωρίτερα η κατάσταση ήταν καλύτερη και ήμασταν αισιόδοξοι ωστόσο πριν λίγη ώρα άλλαξε η κατεύθυνση των ανέμων που «σπρώχνουν» την πυρκαγιά προς το χωριό». Παράλληλα διαβεβαίωναν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποστεί κανένα σπίτι είτε στη Κρύα Βρύση.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι, εντάσεως 5 μποφόρ, που δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα το μέτωπο, μήκους ενός χιλιομέτρου, απείλησε προς στιγμή τα σπίτια των χωριών Κεντροχώρι και Πλατανιές ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή και έτσι οι φλόγες δεν έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής διευκρίνιζαν ότι δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση της περιοχής, ωστόσο αρκετοί κάτοικοι εγκατέλειψαν το βράδυ της Πέμπτης τα σπίτια τους, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Η φωτιά ξέσπασε στις 9:15 το βράδυ της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Στην περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα με 46 πυροσβέστες, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δυο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίγεια και εναέρια μέσα, στην περίπτωση που κληθούν να ενισχύσουν το έργο των πυροσβεστών στην περιοχή.