Κανονικά θα αγωνισθεί ο Ολυμπιακός Βόλου το βράδυ (21.00, nova 4) στο Λουξεμβούργο με την Ντίφερντανζ. Η UEFA δεν πρόκειται να ανακοινώσει την αποβολή του από το Γιουρόπα Λιγκ, προτού η υπόθεση τελεσιδικήσει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, πιθανότατα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ίσως προλάβει να αγωνισθεί και στον επαναληπτικό αγώνα με την Ντίφερντανζ την επόμενη Πέμπτη. Η ομάδα του Λουξεμβούργου μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του Βόλου ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρει στα δύο παιχνίδια.
Η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου στο σημερινό παιχνίδι με την Ντίφερντανζ δεν θα είναι πάντως η καλύτερη, καθώς υπέγραψαν συμβόλαια για να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και τελικά πληροφορήθηκαν ότι θα παίξουν στη Β΄ Εθνική. Αν θελήσουν να ακολουθήσουν την ομάδα τους στην παρακάτω κατηγορία τα συμβόλαιά τους είναι πάντως ισχυρά. Ωστόσο αν αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να αγωνισθούν στη Β΄ Εθνική μπορούν να διεκδικήσουν τη λύση των συμβολαίων τους στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ υπαιτιότητα της ομάδας τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές της Καβάλας.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Τόρης έκανε γνωστό ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης με αφορμή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για υποβιβασμό της ομάδας του λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Οπως ήδη διέρρευσε, η ομάδα του Βόλου αν δεν δικαιωθεί στην Επιτροπή Εφέσεων σχεδιάζει να πάει την υπόθεση στο Ανώτατο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, παρότι εκεί θα περιμένει πολλούς μήνες έως ότου εκδοθεί απόφαση.

Εξάλλου, ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου κ. Ν. Κακκαβάς χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για τον πελάτη του. «Η απόφαση θεωρώ πως δεν είναι δίκαιη, αλλά αναιτιολόγητη. Όταν κατηγορείς και καταδικάζεις κάποιον για δωροδοκία θα πρέπει να πεις πότε πήγε και έδωσε για παράδειγμα σε κάποιον το δώρο. Όταν λες κάποιον κλέφτη πρέπει να πεις τι έκλεψε και πότε το έκλεψε την τάδε ημέρα και την τάδε ώρα. Θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά πως η απόφαση είναι εντελώς αναιτιολόγητη».